ДРАГОЉУБ ЗБИЉИЋ: СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ОТВАРА НОВЕ ВИДИКЕ

Првотимци Војводине јуче преподне нису имали обавезе у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“, јер тренинг су одрадили тек у вечерањим сатима на стадиону „Карађорђе“.

Ипак, председника новосадског клуба Драгољуба Збиљића затекли смо у клупском кампусу на међи између Ветерника и Новог Сада. Кроз веома живе разговоре с пријатељима и сарадницима, био је потпуно посвећен даљем унапређењу рада „старе даме“ и активнострима на стварању још бољег амбијента за свакодневни живот црвено-белих.

У среду поподне, Новосађани су закључили још један велики посао и њихов млади фудбалер, 17-годишњи Милан Мајсторовић, постао је нови играч Динама из Москве. На тај начин, овај младић придружио се вршњаку Михаилу Ивановићу, који је недавно прешао у редове италијанске Сампдорије, а клуб је, уз одлазак Младена Деветака у Палермо, остварио значајни приход.

– Као и већина клубова у Србији и Војводина живи од трансфера фудбалера – подвукао је Збиљић. –  Наравно, не одустајемо од зацртане политике да велики број дечака сачувамо у нашој средини и пробамо да их афирмишемо. Једино што замерам претходној управи је то што је покушала да промовише седам-осам тих момака од‌једном, што није било реално. Сада имамо четири или пет младића у постави, који су поникли у нашој школи. То су Топић, Зукић, Нешковић, Бјековић и Јеличић, који већ дуго играју у Суперлиги и практично нико не размишља о томе да су они још увек бонус играчи. Уз Уроша Кабића, који је пројекат Војводине, то су фудбалери који тренутно нису за продају. 


Публика додатни мотив 

Публика се, то је чињеница, враћа на утакмице Војводине и посета је на „Карађорђу“, после сушних година, почела да бележи велики узлет.

– То је кључни моменат и очекујем још више гледалаца на нашем стадиону – јасан је био Збиљић. – Имам доста позива са стране, а то је и мој осећај, да смо били оштећени суђењем на неким утакмицама. То је додатни мотив да се сви ујединимо и, већ у суботу, још више напунимо трибине против Младости из Лучана, покажемо да живимо за клуб и пробамо да стигнемо до велика и јако важна три бода. 


Образлажући одлуку да Мајсторовића продају руском великану, Збиљић је нагласио:

– Динамо из Москве је веома озбиљан клуб, који Мајсторовића може да афирмише и понуди му играње у веома јакој лиги, како би брзо напредовао. Финансијска средства која су нам била понуђена и која су већ стигла у наш клуб, нисмо могли да игноришемо, а ту су и велики проценти када буде уследио његов наредни трансфер. Не бих у јавност излазио с тачном вредношћу тог трансфера, рећи ћу само толико да је реч о понуди која се не одбија.

Спортски директор црвено-белих Марко Јовановић ради велики и значајан посао, што константно потврђује потезима у овом прелазном року.

– С Јовановићевим доласком у наш клуб, потпуно смо се отворили у комуникацији ка истоку и изашли из простора Србије, што није био случај у претходном периоду. Недостају нам сада одређена кадровска појачања и у управи, људи који би могли да отворе лакшу проходност наших играча ка италијанској, немачкој и енглеској лиги. Желимо да се вратимо на неко време из периода 2010. године, када су сви трансфери били усмерени ка Холандији, Немачкој и Енглеској и намера нам је да будући преалсци изгледају баш као што су  Мајсторовићев и Ивановићев.

Само по себи наметнуло питање да ли то Драгољуб Збиљић најављује улазак у управу клуба из Српске Атине легенди попут Милана Ланета Јовановића или Милоша Красића.

– То јесте наша и моја велика жеља. Поред Ланета Јовановића и Красића, волео бих да у клубу видим и Мирослава Тањгу и Синишу Михајловића и то не кријем. Неко од њих заслужује место и у оранима Фудбалског савеза Србије, јер је реч о именима која су задужила и наш клуб, али и српски фудбал. 


Мајсторовић до фебруара 

Пошто је још увек малолетан, млади репрезентативац Србије Милан Мајсторовић остаће у Војводини до фебруара 2023. године, када ће да напуни 18 година. Тек тада ће се званично придружити Динаму из Москве, а сада ће наставити да ради у ФК Војводина.

– Трансфер нашег младог играча уследио је након дугих и, на крају, успешних разговора с директором Московљана Жељком Бувачем, некадашњим асистентом Јиргена Клопа. Можемо да будемо поносни на читав аранжман, у којем су све три стране задовољне, а Мајсторовићу желим пуно успеха у наставку каријере – истакао је Марко Јовановић.


Остварујући значајан приход од најновијих трансфера, занимало нас је да ли то значи да ће спортски директор Јовановић и управа бити још активни у прелазном року који траје.

– Да, управо су у току преговори око доласка једног искуснијег штопера који игра тренутно у иностранству и има 26 година, као и нападача или играча средине терена које ћемо, највероватније, довести до краја прелазног рока. Истовремено, имамо понуде за четворицу фудбалера из садашњег састава нашег тима и могуће је да продамо једног од њих. Заиста је активан прелазни рок и још једном желим да честитам нашем спортском директору на великом раду који улаже, баш као и читавој управи. Она је веома агилна,  често се међусобно консултујемо и испољавамо изузетно јединство. То се, уосталом, примећује и по резултатима тима и по посети на трибинама нашег стадиона, односно по чињеници да се вратила живост у и око ФК Војводина – додао је Драгољуб Збиљић (са слике).

А. Предојевић

Фото: А. Предојевић

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 19. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!