ДРУГОПЛАСИРАНОМ СВЕ ПОВЛАСТИЦЕ

Улог већи него икад наговештавао је пред почетак актуелне сезоне да би трка за места у врху Moцарт Бет Суперлиге могла да буде најзанимљивија досад. Две карте за Лигу шампиона, од којих она намењена шампиону подразумева директан пласман у групну фазу, али и пет интернационалних виза укупно, били су повод да клубови у сенци вечитих озбиљније схвате задатак. Одлична издања ТСЦ-а и Чукаричког испоставила су се недовољним да угрозе поход Црвене звезде ка шестој узастопној титули, али су у једној од најскромнијих сезона Партизана донела потпуно неизвесну и уједначену трку за друго место.

Осцилације црно-белих, промене тренера и неколико резултатских криза утицало је да се опросте од титуле два месеца пре завршних битака, међутим осим нове сезоне у низу без трофеја у Хумској су суочени са опасношћу да им ни друго место, које им је годинама припадало, не изгледа близу.

Поменути кључ врата која воде у квалификације за Лигу шампиона из данашње перспективе најближи је ТСЦ-у који је искористио лоше резултате Партизана у пролећнем делу сезоне, те изабраници Жарка Лазетића последња два изазова пред плеј-оф дочекују као први пратиоци лидера, са 58 бодова. Трећа позиција после 28 кола у власништву је Чукаричког који има два бода мање, док је Партизан са 54 бода на четвртој позицији.

Поредак конкурената могао би да се промени пред поделу суперлигашког друштва на две групе те је још неизвесно се које ће позиције ривали дочекати завршну фазу такмичења, али уз бодовну предност ТСЦ-у у корист иде и распоред с обзиром на то да ће у наредном колу дочекати Војводину, а потом гостовати Вождовцу. Истовремено, Брђани ће у потрагу за новим бодовима кренути у Ивањици, док их после утакмице са Јавором очекује сусрет на домаћем терену са Партизаном. Црно-бели пре доласка на Баново брдо покушаће да поправе учинак у још једном градском дербију, против Вождовца у Хумској.

Када је у питању форма најмање разлога за оптимизам има тим Игора Дуљаја, у претходних пет кола освојио је само четири бода и по том сегменту бољи је само од две Младости, лучанске и новосадске. Партизан је уз гол разлику 6:6 у претходних месец дана бодовни салдо увећао само ремијем са Колубаром (1:1) и победом над Лучанцима (3:0), док је поразе у вечитом дербију и од Радника и Војводине платио чињеницом да гледа у леђа још двема екипама, уз Црвену звезду.

Истовремено, ТСЦ и Чукарички су претрпели по само један пораз (Тополчани од Црвена звезде, а Брђани од Војводине) и тако претекли црно-беле којима после добрих резултата Војводине ни четврто место није загарантовано. Лале, иако у бодовоно најлошијој позицији, показале су ново лице у претходним седмицама, посебно савладавши Чукарички и Партизан, директне конкуренте за Европу, те су два кола пре пресека Новосађани четири кола иза црно-белих.

Пласман пре почетка плеј-офа важан је и због распореда у последњих седам кола јер ће другопласирани тим (по актуелном распореду ТСЦ) у 32. и 33. колу бити домаћин трећепласираном и четвртопласираном, док ће четврти тим Суперлиге после 30. кола у завршници сезоне гостовати и једном и другом конкуренту.

У случају да два тима заврше актуелну фазу такмичења са истим бројем бодова о поретку ће одлучивати учинак у међусобним дуелима, а уколико и по том сегменту буду изједначени пласман ће бити одређен на основу гол разлике. Поредак ће, осим због распореда, бити важан и због евентуалног случаја да два тима после 37. кола имају исти број бодова. Онда ће као бољепласирани завршити тим који је са више позиције ушао у плеј-оф.

РАСПОРЕД ТСЦ-А, ЧУКАРИЧКОГ, ПАРТИЗАНА И ВОЈВОДИНЕ У 29. И 30. КОЛУ

29. КОЛО

ТСЦ – Војводина

Јавор – Чукарички

Партизан – Вождовац

30. КОЛО

Вождовац – ТСЦ

Чукарички – Партизан

Војводина – Нови Пазар

РСПОРЕД У ПЛЕЈ-ОФУ

31.коло: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8

32.коло: 4-1, 2-3, 6-7, 8-5

33.коло: 1-3, 5-7, 2-4, 6-8

34.коло: 7-1, 3-5, 8-2, 4-6

35.коло: 1-5, 4-8, 2-7, 3-6

36.коло: 8-1, 5-4, 6-2, 7-3

37.коло: 1-6, 2-5, 3-8, 4-7

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 04. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!