ДУНАВ – ШАЈКАШ 1908 3:2

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА “ЈУГ“

Дунав – Шајкаш 1908 3:2 (2:0)

Стари Бановци – Стадион под Баиром. Гледалаца: 1000. Судија: Вукашин Марковић (Панчево) 7. Стрелци: Ивановић у 7, 20. и Милетић у 50. за Дунав, Моравац у 53. и Загорчић у 61. за Шајкаш 1908. Жути картони: Ивановић, Марковић, Зорић, Мирковић, Павловић, Петровић, Дубајић (Дунав), С. Веселиновић, Алемпић, Петровић, Малешевић, Л. Веселиновић, Боровница, Карас (Шајкаш 1908). Црвени картон: Карас (Шајкаш 1908) у 90+4. минуту.

ДУНАВ: Петровић 7, Николић 7 (од 37. Мирковић 7 (од 75. Милановић -)), Ивановић 8, Цекић 7, Дубајић 7, Марковић 7,5 (од 90. Зоговић -), Стокић 7, Омега Робертс 7,5, Зорић 7, Милетић 7,5 (од 90. Стојаковић -), Павловић 8.

ШАЈКАШ 1908: Ранђеловић 6, Гојков 6, Петровић 6, Алемпић 6, Учур 6 (од 55. Загорчић 7), Карас 6 (од 90. Радивојевић -), Малешевић 6 (од 81. Савић -), Боровница 6,5, С. Веселиновић 7, Моравац 7,5, Л. Веселиновић 7.

Играч утакмице: Александар Ивановић

Прекиди су Ковиљчане коштали опстанка на “Југу“ и из директног сусрета са Дунавом излазе погнуте главе, а епилог је повратак у Прву новосадску лигу. У 7. минуту Павловић је центрирао, гађао је Цекић ударцем главом, Ранђеловић само одбио лопту да би је Ивановић сместио у празну мрежу. Код дуплирања вођства учествовали су исти актери, корнер је извео Павловић, а капитен Дунава се поново уписао у стрелце, са петерца, неометан. Лазар Веселиновић био је једина претња домаћима у првом делу, после препознатљивог дриблинга и продора по десној страни шутирао је у доњи леви угао, Петровић је био на месту, а сервирао је и Моравцу неколико минута пред одмор, међутим Дубајић је правовремено реаговао.

Само што је почело друго полувреме, Учур је, у намери, да пребаци тежиште игре на противничку половину погодио Мирковића, Вања Марковић је прихватио лопту и асистирао, док је тачку ставио Милутин Милетић. 180 секунди касније, гости су дали до знања да се неће лако предати, иако су били у огромном дефициту, а смањио га је Ранко Моравац, постигавши погодак за ТВ шпице са ивице шеснаестерца на додавање Стевана Веселиновића, акцију је покренуо Боровница. У стопостотној прилици нашао се Стеван Веселиновић када је центрирао брат Лазар, али лоше је циљао главом, па је шанса отишла у неповрат. Тренер Церовић бацио је све карте у напад и у 61. минуту резервиста Загорчић унео је неизвесност уз слабу реакцију голмана Петровића – 3:2. Гости сматрају да је старт над Стеваном Веселиновићем у 64. минуту био за најстрожу казну, у казненом простору порнашао га је Гојков, а након гужве и контакта са Ивановићем искусни голгетер се нашао на земљи, судија Марковић се није оглашавао. У надокнади, Милановић је изашао испред Ранђеловића који је скратио угао и спречио нови погодак. Времена за ново узбуђење није било, а Шајкашу 1908 је играла само победа па су морали да се помире са испадањем.

ФОТО: Дунав (СБ)

Извор: http://www.nsfudbal.com

ОБЈАВЉЕНО: 11. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!