ДУНЂЕРСКИ: ПОБЕДИЋЕМО ЧУКАРИЧКИ

ШЕФ СТРУКЕ СПАРТАКА ЗАДОВОЉАН УРАЂЕНИМ ТОКОМ ПРИПРЕМА И ОПТИМИСТИЧНО ИШЧЕКУЈЕ ДУЕЛ СА БРЂАНИМА

Фудбалерима Спартака је не баш сјајна јесен наметнула тежак задатак у наставку сезоне, а то је останак у елити. Тешко јесте, али не и неоствариво што је и примарни циљ овог пролећа. Да би у томе успели, јаким интензитетом су месец дана радили и уигравали како би већ од старта кренули узлазном путањом где их у првом окршају чека неугодни Чукарички. 

– Момци су били изузетни, концентрисани и у сваком тренутку посвећени обавезама. Речју: радили на врхунском нивоу. Једино лоше су повреде Мориса, Митровића, Ада и Хрстића које ће верујем брзо бити саниране и да ћемо их имати већ за прво коло пролећног дела. Ако се снађемо на почетку, а надам се да хоћемо, онда ће без обзира на тренутни бодовни заостатак у односу на тимове из горњег дома свака помисао на нешто више бити реалнија. Моћи ћемо да се надамо добром пласману – каже Љубиша Дунђерски, шеф струке Спартака.

Пре одласка у Анталију тренинг меч са ТСЦ-ом (1:4) био је само показатељ ко ће се наћи у авиону за Турску, главни акценат је био на шест контролних утакмица с јаким ривалима. По повратку у Суботицу уследила је ,,генералка” и минимални пораз од РФК Новог Сада. 

– Подигли смо игру на виши ниво, неутралисали јесењу бољку лако приманих голова откад сам на клупи Спартака. Али, биће ту још посла – објашњава Дунђерски.- Задовољан сам приказаним у свим утакмицама, па и у последњој против Новог Сада. Имали смо јаке тренинге пред „генералку” након повратка из Анталије, али је то плански рађено. Идеје су играчи донекле спровели у дело, али су изостали голови. Претрпели смо пораз, али боље и у контролној утакмици него кад буде почела борба за бодове.

Жеља у клубу са севера Бачке је место у горњем делу, али је главни циљ останак у супрелигашком друштву. Како би се то и реализовало у Суботицу су стигли нови играчи. Доласке је отворио Спартак је Војо Убипарип, затим су стигли Јован Маринковић и Марко Бутри, по том најзвучније појачање Едмунд Адо. Брзо су се снашли и с успехом одговорили на захтеве струке током припрема.

– Новајлије су оправдали очекивања. Важно је да знање и искуство потврде на терену и млађим саиграчима помогну како бисмо стигли до циља. Долазак Ада је освежење за све, ојачао је конкуренцију и свима наметнуо да буду још бољи. Верујем да ћемо сложити све коцкице за добитну комбинацију у наставку и обезбедити своје место у суперлигашком друштву. Иако наставак првенства почеће за два дана, прелазни рок се тек захуктава. 

– Прелазни рок за нас није завршен, преговарамо с левим беком јер је повреда избацила из екипе Огњена Митровића. Планирамо и да се појачамо у везном реду и на крилним позицијама. Надам се да ће што пре и то бити решено као и све до сада и да ће наша скаут служба на челу са Владимиром Торбицом и Дејаном Станојевим направити одличан избор – истиче шеф струке Голубова.

Врло брзо ће новајлије Спартака моћи да се представе домаћој публици, јер их већ у суботу очекује дуел са Чукаричким. 

– Одлична екипа са сјајним ротацијама у фази напада, али смо ми фокусирани на себе, свој рад, припрему. Чукарички ће бити добра прилика да покажемо да смо одређене ствари у игри, у односу на јесен, унапредили и да ћемо из утакмице у утакмицу бити све бољи. Против сваког ривала играћемо исто и надам се да ћемо ангажовањем и вољом успети да освојимо бодове на старту пролећног дела првенства, пред нашом публиком.

М. Новковић


ОМЛАДИНЦИ БУДУЋНОСТ ГОЛУБОВА

Омладинци Спартака радом и залагањем у Анталији су оправдали очекивања струке и наговестили да су велика будућност клуба.

– Веома сам задовољан односом момака из подмлатка према раду на припремама. Павловић, Симин и Десница су показали доста зрелости.


ФОТО: Срђан Стевановић/Старспорт

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 02. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!