ДУШАН СТЕВАНОВИЋ ОБУКАО ДРЕС ТСЦ-А

Нови штопер је у граду: замена за Стојића стиже из Индонезије

(Од дописника Моцарт Спорта из Бачке Тополе)

Ескпресно је реаговао ТСЦ и одмах по одласку неколицине играча довео замене. Барем када је у питању позиција централног бека. Од клуба се опростио капитен Горан Антонић, продат је пре тога Немања Стојић, а већ током среде је озваничен долазак још једног фудбалера који игра на позицији штопера. Дрес тима из Бачке Тополе у наредне две године носиће Душан Стевановић, који долази као слободан играч из индонезијског клуба Персебаја. Занимљиво, он је био велика жеља Тополчана и претходног лета, али се одлучио да оде пут Азије.

Рођени Нишлија је каријеру градио у екипама Нојмаркт из Аустрије, Ловћен из Цетиња и Динаму из Врања. На позорницу Моззарт Бет Суперлиге је ступио као фудбалер сурдуличког Радника и новосадске Војводине. Једино европско искуство су му квалификације за Лигу конференције са Старом дамом лета 2021.. Сада ће отићи корак више, јер му је у редовима ТСЦ-а загарантована минимум групна фаза такмичења за које се некада борио кроз квалификације.

Његовим доласком, као и ангажманом Луке Цапана је надомештен одлазак Немање Стојића, али и Горана Антонића. Зна са да Жарко Лазетић преферира формацију са три централна бека, коју је у претходно завршеној полусезони адаптирао, па је играо са два. Раније је у клуб стигао и Маки Бањак, те се тренутно у дефанзиви Тополчана створила гужва на централном месту у одбрани. Нове уговоре чекају Јосип Ћалушић и Вукашин Крстић, а ту је и Матеја Ђорђевић. Могуће да ће отићи још неко од дефанзиваца или једноставно стручни штаб жели да направи кадар који ће као претходне такмичарске године моћи да изнесе сезону у којој тим са Бачке Тополе поново очекује минимум осам европских утакмица.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 05. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!