ДВА ДЕРБИЈА У ОЏАЦИМА И РУМИ, НАФТАГАС И ХАЈДУК 1912 ФАВОРИТИ ПРОТИВ ЕКИПА СА ЗАЧЕЉА, У ПАЛАНЦИ И БЕЧЕЈУ ЗА ПРЕСТИЖ

Наредно 25. коло доноси два дербија у Оџацима и Руми.

За разлику од осталих екипа, Текстилац је био под притиском и обавезом да се из кола у коло потврђује резултатима. Захваљујући карактеру и менталном склопу тима надваладали су постојеће околности и доказали да им је место на челу табеле. Дерби против Борца добили су евро голом Зулфића, а против младости Кабела тактички су из фазе одбране чекали да добију могућност да нападну и матирају ривала. Гости улогу фаворита препуштају лидеру на основу досадашњег учинка. Тиса је неочекивано изгубила из оправданих разлога од Нафтагаса, оптерећени великим бројем повређених и кажњених играча, тако да је тренер Булатовић на клупу ставио пет омладинаца. Ни у Оџацима неће бити комплетни и недостајаће четири пожутела првотимца и двојица повређених. Лидер не може да рачуна на повређеног Шавију до краја сезоне.

У Руму долази другопласирани Борац да одмери снаге са константним домаћином, који је нарочито убедљив на свом стадиону. Имају млађи састав, негују посебан стил и у претходне четири утакмице уписали су три победе. Борац се одликује чврстином задње линије, а голове на страни најчешће постижу из транзиције.

Бечеј 1918 је убедљивом победом над Зрењаницима прекинуо серију од пет пораза и донекле се консолидвао. Са новим тренером Дамиром Дакић траже начин да поврате некадашњу форму. Имају најмање нерешених утакмица и поред 11 победа, имају 12 пораза. Играју против Подунавца који игра променљиво, мало дају и примају голова.

Код Скробаре долази Хајдук 1912 у улози фаворита, против домаћина који у наставу првенства није освојио ни бод. Код куће су без тријумфа, имају проблем са хроничном неефикасношћу (10 голова) и раштимованим дефанзивним редом. Куљани су пали у форми и на претходних пет мечева освојили су тек два бода.

Нафтагас је фаворит против предпоследњег Станишића, поготову ако се види учинак у Елемиру где су падале знатно квалитетније екипе. Четири победе уназад неколико утакмица закључили су са тријумфом у Адорјану. Гости из сомборског предграђа су освојили други пролећни бод у дуелу са Панчевцима и све наде полажу у одмеравање снага са Радничким, меч који ће дати одговор ко се сели у Војвођанску лигу.

Динамо 1945 је ремијем у Станишићу прекинуо низ од три пораза и како је обезбедио опстанак, неће бити под притиском. За ривала ће имати Омладинац, који се консолидовао после серије пораза. Додуше заређали су са ремијима, али је то било довољно, са променљивим резултатима конкурената, да поправе пласман и нађу се на деоби од седмог до деветог места.

ОФК Бачка ће угостити Јединство, донекле су консолидовали редове, прекинули низ пораза и оставили далеко иза себе Станишић. Тренер Илић тактику заснива на дисциплини у служби повољног резултата. Имају проблем са реализацијом и гро бодова освојили су на “Вави”. Јединство се стабилизовало и у претходна три кола освојили су седам бодова. Одлазе у Паланку да се надигравају, без обавезе да јуре резултат.

У 25. колу слободна је екипа Кабела.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 05. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!