ДВА ДЕРБИЈА У ШАЈКАШУ И КУЛИ, БОРАЦ СПРЕМАН ДА „ЗАВРНЕ“ СЛАВИНУ НАФТАШИМА, ЛИДЕР У КОМШИЈСКОМ ОДМЕРАВАЊУ СНАГА, МОГУ ЛИ ЗРЕЊАНИНЦИ ДА РАЗБИЈУ МАЛЕР И ДОЂУ ДО ПРВИХ БОДОВА?

У Српској лиги, Војводина, за разлику од остале три групе, нема толиких тензија и бар 80 одсто клубова се обезбедило и до краја могу да играју растерећено. Водећи Текстилац је напунио мрежу Бечејаца до врха, Борац не попушта и следи лидера, Нафтагас је све бољи, Тиса се константно потврђује. Угрожени Паланчани, Станишић и Панчевци су уписали нове неуспехе.

У 22. колу сутра су на програму два дербија у Шајкашу и Кули.

Водећи Текстилац одлази у комшилук да се надиграва са Хајдуком 1912 и незахвално је давати прогнозе, с обзиром на ривалитет и квалитет два противника. Домаћин је добро отворио други део првенства, али су у последња три кола неуспешни. У Елемиру су водили, да би домаћин у наставку изашао чврсто, агресивно и преокренуо резултат. Лидер стиже у незгодном тренутку, јер су остали без Поткозарца и стрелца Брборића. Текстилац је декласирао слабе Бечејце, додатно поправио гол разлику и наставио са ниском успеха. Истако се хет-триком Давидовић и први стрелац лиге Шавија (17 голова). Гости су у обавези да потврде реноме, домаћин ће да одигра растерећено из уз велику подршку навијача из два града, очекује се квалитетна представа.

Утакмица између другог Борца и трећег Нафтагаса може донети добар фудбал. Домаћин је у дугој серији победа, делују моћно, ефикасни су и чврсти у задњој линији. Ради се о добро организованом клубу са провереним фудбалским именима, који форсирају препознатљив стил. Елемирци се све више остварују на гостовањима и отуда тако високо на табел. Поред Хајдука, Борац је једини непоражени домаћин.

Подунавац и Омладинац обећавају занимљиву фудбалску представу. Домаћин тешко даје и прима голове, мада су у Руми надиграни са два погодка. Под‌једнако су успешни на оба фронта и против Омладинца тражиће пут до успеха. Неће им бити лако јер се Бановчани буде, излазе полако из кризе, прекинули су серију пораза победом над Станишићем. На табели заузимају седмо и осмо место и у зависности од резултата може доћи до промене позиције на табели.

Два слаба ривала показаће у Станишић ко може прекинути неугодну серију пораза. Домаћин са 15 пораза, неефикасним навалним редом и 14. местом, мора добити уколико жели да остане српсколигаш. Јединство је најнепријатније изненађење, јесенас били други, срозали су се осам места ниже и у низу су од пет пораза. Очигледно је да су испали из ритма, немају самопоуздања и треба им добар резултат да се тргну и зауставе стрмоглави пад.

У Адорјану следи дуел једне од најефикаснијих екипа (37 голова) и скромних Паланчана (13 голова). Домаћин је увек расположен за офанзиву и учинак су демонстрирали у Старој Пазови. Одиграли су директно на лошем терену и кад је домаћин остао са играчем мање посао им је додатно олакшан. ОФК Бачка је после три победе уписала два неуспеха и траже могућност да се рехабилитују на страни. Упркос великој бодовној разлици, тренер Булатовић очекује тешку и захтевну утакмицу против пријатеља и колеге Илића.

Млади Кабеловци су нанизали четири победе, последњу у Бачкој Паланци и показали да се ради о надареној генерацији играча. Обезбедили су опстанак и растерећени напашће ривала који није пребринуо бриге око опстанак и стрепе од могућности да им судбина зависи од учинка ОФК Вршца међу прволигашима.

Зрењанинци су дугој серији пораза и још нису освојили бодове у наставку првенства. Немају ни један аргумент који им иде у прилог и захваљујући одустајању Сомбораца у окршају са Станишићем могу да праве комбинације за опстанак. Са речи треба да пређу на дела и да разбију малер. Тренер Гутеша све чини да покрене подмлађен састав, да ли ће то против Првог маја бити могуће, тешко је рећи. Румљани победом над ривалом из Белегиша скочили су на шесто место, играју без обавезе и ближи су освајању бодова поред Скробаре.

Извор:http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 14. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!