ДВА МАТА СМИЉАНИЋА

ШАЈКАШАНИ САВЛАДАЛИ ОЏАЧАНЕ ПРЕД ГОСТОВАЊЕ ФЕНИКСУ 1995
 
Борац је победио Текстилца и две лопте у мрежи биле су довољне за три бода. После пораза од Хајдука 1912, на домаћем терену Шајкашани су у узлету, уз два тријумфа уписали су и два ремија.
 
– Добро смо ушли у утакмицу, на време повели и пропустили две добре прилике за већу предност. У првих 20 минута наставка, нисмо били на нивоу и Оџачани су то искорисгили и успели да изједначе. Реакција играча била је брза и Горан Смиљанић је другим голом, решио питање победника. Радост је била велика на терену и међу присталицама и остали смо у континуитету добрих резултата – каже тренер Небојша Филиповић.
 
Пре четири кола наследио је на клупи Мирослава Бланушу и истиче да се филм догађаја развија по плану.
 
– У дуелу са Румљанима промашили смо пенал и нисмо дошли до плена, али задовољни смо и не тражимо длаку у јајету. Не треба бити незахвалан, имамо мотива и хтења да овако наставимо. Шајкашани гостују Фениксу 1995, који се пробио на другу позицију и два корака је испред Филиповићеве екипе.
 
– После Пазовчана следи дуел са лидером из Вршца. Смањили смо бодовну предност у односу на екипе испред нас, изузимајући Вршчане. Феникс 1995 био је кандидат за врх и чека нас захтеван меч. Надам се игри из ранијих утакмица.
 
Да одлични Горан Смиљанић један период није био повређен, вероватно би екипа била ефикаснија. У јесењој сезони постигао је девет голова, а Оџачане је матирао два пута и ово су му били први пролећни голови.
 
– Повреда ме спречила да будем више на терену, сад сам се вратио и победа много значи. Испратио сам центаршут Луке Гргића и, из волеја, нациљао за вођство. Победу сам оверио десетак минута пре краја. Био сам у средини терена и кад сам прихватио лопту пребацио сам играча испред себе и видео простор између дефанзиваца. Успео сам да прођем између њих о и кад је голман пошао у сусрет, погодио сам иза његових леђа. Победом смо обрадовали навијаче – каже Смиљанић.
 
Јесенас су Шајкашани минималцем савладали Пазовчане, а голгетер Борца очекује сличан меч и на Феникс арени.
 
– Одлучиће детаљи, тако је било и у првом сусрету. Биће тврдо и борићемо се да будемо други, сада смо јачи у односу на први део такмичења Сад је фокус на гостовању Пазовчанима, а после ћемо се одмерити са Вршчанима. Имамо прилику да се надигравамо, лидер се издвојио, разлика је велика и у доњем делу табеле је занимљивије.
 
Аутор: Б. Ц.
 
Фото: Горан Смиљанић
 
ОБЈАВЉЕНО: 29. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!