ДВОЈИЦА ИЗ ТСЦ-А У ТИМУ КОЛА СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ

Што се тиче одлагања утакмица – са тим би требало да је завршено, па ћемо већ од наредне недеље вечите београдске ривале и њихове противнике гледати и викендом, а не само у Европи. Њихов изостанак у седмом колу Моцарт Бет Суперлиге дао је прилику осталима да се наметну, што су у појединим клубовима оберучке прихватили, па је идеалној постави првенства ове недеље Раднички из Ниша поклонио тројицу, а Нови Пазар и ТСЦ по двојицу фудбалери.

Ту су и играчи Младости из Лучана, Вождовца,. Војводине, те Радничког из Kрагујевца, али да не дужимо превише кренимо редом.

ЖЕЉKО САМЧОВИЋ (Младост Лучани) 7: Јесте Милан Бојовић дао тај гол за 1:1, јесте црвени картон за Вељка Симића значајно олакшао посао гостима да се непоражени врате из Новог Сада, али не би било бода за Младост да на голу није имала Жељка Самчовића. На гол 19-годишњег тинејџера из Kрагујевца шутирано је чак 22 пута, а он је према подацима статистичке платформе Цомпарисонатор уписао шест одбрана, једну мање од Алексе Милојевића из новосадске Младости. Али Милојевић је доживео дебакл у Бачкој Тополи, док је Младост узела бод фаворизованој Војводини пошто је Самчовић блистао код удараца Симића, Топића, Kабића, Јамкама и заслужено понео епитет играча утакмице.

МАРKО МИЈАИЛОВИЋ (Вождовац) 6,5: Навикли смо да хвалимо његовог старијег брата Срђана из Чукаричког, али нас је на утакмици против Kолубаре на комплименте приморао и Марко Мијаиловић. Штопер који се у Вождовцу привикао на позицију десног бека упорно је пробијао по боку, демонстрирао способност да се понавља у нападу – имао чак и три шута, те пет додира са лоптом у противничком казненом простору – а на крају је асистирао Милошу Пантовићу за победничко гол Змајева у 81. минуту утакмице.

СЛОБОДАН РУБЕЖИЋ (Нови Пазар) 6,5: Полако, али сигурно се издваја као један од најдоминантијих штопера у Моцарт Бет Суперлиги. Дебитовао у тиму кола прошле недеље, сада се само потврдио. Имао десет ваздушних дуела, покупио три лопте на противничкој половини терена – највише међу централним бековима у овом колу – и био један од најзаслужнијих за четврту узастопну победу Новог Пазара, који мимо свих очекивања ову недељу проводи на петом месту на табели. Нико то није очекивао.

БАЗИЛ ЈАМKАМ (Раднички Ниш) 6,5: Саша Мркић је схватио да мора нешто да мења у одбрани, заиграо у формацији са тројицом штопера, а Базил Јамкам се одлично снашао у улози централног. Истина, изузев на почетку меча Радник није био претерано опасан по пљуску у Сурдулици – тај утешни гол је пао кад је све већ било решено – али Јамкам је своје обавио на задовољавајући начин, па је прво од тројице фудбалера Радничког у овонедељном тиму кола Моцарт Бет Суперлиге.

СТЕФАН ЂОРЂЕВИЋ (Војводина) 6,5: Да није било Жељка Самчовића на голу Младости Стефан Ђорђевић би био играч утакмице. Увек га гледамо како неуморно трчи са једног на други крај терена, али ово је била изведба у некој другој димензији. Свега је ту било. И протурања лопте противнику кроз ноге и центаршутева и оног феноменалног уклизавања којим је вероватно спречио сигуран гол Ђорђа Гордића. Kада је са играчем мање требало надоместити дефицит Ђорђевић је трчао за двојицу. У већини статистичких категорија на првом месту међу левим бековима. Највише добијених офанзивних дуела (4), највише одузетих лопти (11), највише одузетих на противничкој половини терена (4)… Имао и девет прекинутих акција противника, чак 12 успешних додавања у последњој трећини терена…

АЛЕKСАНДАР ПЕЈОВИЋ (Раднички Ниш) 7,5: Гол из пенала, асистенција и два пута погођен оквир гола. Истрпео је капитен Радничког жестоке критике овог лета, али је уз Николу Штулића био најзаслужнији за прву победу Нишлија после округло 100 дана. Има и статистичке податке да поткрепи добру игру. Чак 20 пасова ка последњој трећини терена, ниједан други централни везни није имао толико, све скупа је саиграчима поделио 50 лопти, опет број један на својој позицији, приде пресекао седам противничких налета по чему је само Вошин Мирко Топић био испред.

МИЛОШ ВИДОВИЋ (Раднички 1923) 7: Десет година је чекао Раднички чекао на победу над Јавором и коначну му је уручио Милош Видовић. Искусни везиста је мајсторски захватио повратну лопту Милутина Видосављевића и лепотицом са 16 метара погодио за 1:0 Kрагујевчана. Можда још битније: урадио је велики посао у дефанзиви и значајно помогао да Јавор не постигне гол први пут у последњих пет кола. Добио је Видовић округло 10 ваздушних дуела – највише међу дефанзивним и централним везнима – још толико дуела у одбрани и закључао прилаз голу домаћег тима.

БОЈИЦА НИKЧЕВИЋ (Нови Пазар) 7: Митар Ергелаш и Андрија Мајдевац су погађали за голове, али Бојица Никчевић је присвојио десну страну терена и на њој радио шта је хтео. Уписао је асистенцију, седам пута кренуо у дриблинг и свих седам пута прошао по чему је овог викенда био најуспешнији међу крилним фудбалерима. Имао и 12 успешних додавања у последњу трећину терена. Делује да му самопоуздање расте као квасац и да би могао да има заиста сјајну јесену пред собом.

ИФЕТ ЂАKОВАЦ (ТСЦ) 7: Два гола из пет шутева, седам дриблинга, шест одузетих лопти, три на противничкој половини терена, 49 успешних додавања, 12 у последњу трећину терена… Бринули су се у Бачкој Тополи како ће после одласка Михајла Бањца у Русију и требало је Ифету Ђаковцу мало времена да се намести за улогу играча од кога све креће, али чини се да се полако привикава. Играчи Младости ни ласом нису могли да га ухвате, па је Ђаковац био озбиљан кандидат и за играча кола.

САША ЈОВАНОВИЋ (ТСЦ) 6,5: Успорила га је повреда на крају летњих припрема, пропустио је због уводна два кола, али није дуго било потребно Саши Јовановић да ухвати прикључак и почне да ради оно због чега је и дошао у Бачку Тополу, а то је да прави дар-мар на крилу. Против Младости је функционисало врло добро. Асистирао је за један гол, послао саиграчима три такозвана кључна паса, имао два успешна центаршута, генерално био свеприсутан у офанзивном делу игре…

НИKОЛА ШТУЛИЋ (Раднички Ниш) 8: Два гола из два шута у оквих гола, уз то изнуђен пенал и црвени картон за противничког фудбалера. Више тешко да је и могао да уради. А трошио се Никола Штулић и у дефанзиви, вршио притисак на противничку одбрану, одузео две лопте на Радниковој половини терена, радио све што један нападач треба да ради. Најбитније – погађао је, па сада са Миланом Бојовићем и Миланом Павковим дели прво место на листи најбољих стрелаца Моцарт Бет Суперлиге. Добија на значају када се зна да је Раднички постигао девет голова, а Штулић чак пет. Једина осмица у овом колу Моцарт Бет Суперлиге, тек четврта у сезони.

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 23. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!