ЕКИПЕ БЕЗ ТРЕНЕРА, УТАКМИЦА БЕЗ САДРЖАЈА

Младост ГАТ и Раднички из Ниша понудили премало тога за видети у утакмици 25. кола Моцарт Бет Суперлиге – 0:0

/Од дописника Моцарт Спорта из Ниша/

Свакојаке бисере нам је понудио српски клупски фудбал претходних година, али овакву ситуацију, убеђени смо, није никада. Да се у првенственој утакмици елитног ранга састану две екипе без шефова стручних штабова, притом да дојучерашњи тренер једног фигурира као одсутрашњи другог тима, а његови помоћници и даље предводе овог првог – Братић и Шарац по полувреме су стајали крај клупе и командовали Нишлијама…

Епилог тешко да је и могао бити другачији од утакмице исподпросечног квалитета и мршавог садржаја, завршене без голова, у којој, да не беше Шкрбићевог зицера из 89. минута, не би имало сврхе оцењивати голмане. Уз ту шансу, све је стало у једну стативу Павловића и непризнат гол Вујадиновића због офајда и чини се да ни једни ни други немају много вајде од тог бода. Младости јесте први ове полусезоне – не рачунајући ону победу над Партизаном – и прекида јој серију од три пораза у низу, а Радничком негативан тренд од два узастопна пораза, али не и голгетерски пост. Само један гол постигле су Нишлије у претходних 450 минута, и то онај против Војводине на 0:4, тако да имају велике проблеме у конкретизацији игре, које ће морати да решава четврти тренер у сезони…

Највеће изненађење у постави домаћина био је изостанак голмана Алексе Милојевића, који у претходном току шампионата није пропустио ниједан минут. Између статива га је заменио Марко Кнежевић, а још су се Милић и Гал, од стандардних, преселили на клупу. Шансу је после дужег времена од почетка добио Видаков. Што се Радничког тиче, као што смо и најавили, екипа је враћена на „фабричка подешавања“, у смислу да се већина играча вратила на своје природне позиције, а, примера ради, у односу на претходни меч против Војводине, само су двојица играча почела утакмицу на истом месту у тиму, притом је промењено чак шест стартера, али и капитен. Иако је Пејовић био на терену, траку је око руке носио голман Драган Росић!

У таквим околностима, прво полувреме није понудило много садржаја. Раднички је имао велику предност у поседу лопте (57:43 у процентима – такав однос остао је до краја меча), имао скоро потпуну контролу дешавања на терену, али нити један шут у оквир гола и најбољу прилику непосредно пред одлазак на одмор, када је запажени Лазар Павловић погодио стативу. На другој страни, Младост је „постојала“ само када би лопту добио Кристијан дал Бело, било кроз игру, мада таквих ситуација није било много, а пре свега код прекида, када су се десила и највећа узбуђења пред голом гостију. Митуљикић је имао добру прилику, а Вујадиновић чак постигао гол у 28. минуту, непризнат због минималног офсајда.

Раднички је био пуно бољи у наставку меча, у једном периоду је сабио домаћина на његову половину, лепу прилику имао је Андреја Стојановић у 76. минуту, када је шутирао својом слабијом, десном ногом, али је Вујадиновић био одлично постављен, а онда је исти играч центрирао у 89. минуту, а ударац Миљана Шкрбића из непосредне близине одбранио Кнежевић и тако израстао у јунака свог тима.

МОЦАРТ БЕТ СУПЕРЛИГА – 25. КОЛО

МЛАДОСТ ГАТ – РАДНИЧКИ 0:0

Нови Сад.

Стадион Карађорђе.

Гледалаца: 300.

Судија: Станко Остраћанин (Краљево).

Жути картони: Максимовић (Младост ГАТ), Пејовић, Стојановић (Раднички).

МЛАДОСТ ГАТ (4-2-3-1): Кнежевић 7 – Јанковић 6 (од 56. Мандић 6), Хакман 6.5, Вујадиновић 7, Ћосић 6 – Максимовић 6.5, Бјелош 5.5 (од 66. Марковић -) – Митуљикић 5.5 (од 66. Бабић -), Денић 5 (од 80. Арсић), Кристијан дал Бело 6.5 (од 80. Гал) – Видаков 5.

РАДНИЧКИ (4-2-3-1): Росић 6.5 – Андрић 5.5, Етонгу 7, Јамкам 6.5, Стојановић 7 – Стефан Марјановић 5.5, Пејовић 6 – Белаковић 5.5 (од 78. Цветковић -), Павловић 6.5 (од 81. Фреј -), Мићин 6 (од 64. Месаровић 6) – Петров 5.5 (од 78. Шкрбић -).

Играч утакмице: Андреја Стојановић (Раднички) 7.

Младост ГАТ (©Starsport)

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 06. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!