ЕКСПРЕСНИ ПОВРАТАК КИКИНЂАНА У СРПСКОЛИГАШКО ДРУШТВО

ОФК Кикинда се експресно вратила у Српску лигу, Војводина. Блиставу јесен нису поновили, али је то било довољно да освоје наслов у Војвођанској лиги, Исток са осам бодова вишка у односу на Слободу из Нових Козараца. Најуспешнији су домаћин и гост, једино их је Борац из Старчева надмашио за бод у другом делу сезоне. Захваљујући уиграности, доброј хемији и физичкој спреми, били су доминантни у односу на конкуренте. Четири кола пре краја обезбедили су титулу и отуда опуштеније издање у финишу првенства. Нису нагомилавали играче током зимског прелазног рока, поготову што су од довођења појачања одустали најближи конкуренти. Екипа је селектирана од око 90 одсто играча из Кикинде и околине, обављене су озбиљне припреме и кроз контролне утакмице темпирали форму.

Спортски директор Марко Вукобрат у клубу је шест година, свакодневно је на стадиону и спона је између стручног штаба и руководства клуба.

– Сваки бод је освојен поштено на терену, без помоћи са стране, чак смо на неким утакмицама били оштећени, али се нисмо бунили. Није било лако како говоре резултати, против нас ривали су били посебно мотивисани, играли су преко максимума и бранили се понекад са свих 11 играча. Ма колико било чудно, дербији а не такозване „мале утакмице“, су однели превагу у нашу корист, поготову што су бодови против Слободе и Јединства освојени на гостујућем терену. Од појединаца морам издвојити учинак капитена и најбољег стрелца лиге Ђукића (26 голова), искусног Ивановића, Рафаела, Миркова, Божића, Савкова Спахића, Зељковића, младих Радовановића, Јарића, Кецмана, Барбула, Виловског, Бајића, Галешева и Миркоња. Спрегу младости и искуства умешно је измиксовао тренер Јевто Јарчевић, коме су помагали у раду Бранислав Стојановић и Драган Ћирић – наводи први оперативац и додаје да морају предупредити свако изненађење, како не би начинили грешке као од пре две сезоне.

Вукобрат напомиње да је фудбалско тржиште оскудно и да је тешко наћи квалитетног играча. Појачаваће се плански, по позицијама, са млађим играчима који имају искуство играња у Српској лиги. Додатни проблем, каже он, ствара новина да ће сваки српсколигаш морати да започне утакмицу са три уместо два бонуса.

ОФК Кикинда – фото: Марко Вукобрат

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 18. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!