ЕЛЕМИРЦИ ЈЕСЕН УКРАСИЛИ ПОБЕДОМ У БЕЧЕЈУ

КОД КУЋЕ ИЗГУБЉЕН ТРОН

Нафтагас је освојио бодове против Бечејаца и изабраници тренера Предрага Кандића, знали су да се наметну од почетка. Милан Бачвански начео је мрежу домаћина у 15. минуту, а голгетер Милош Савановић оверио је победу.

– Одиграли смо како треба, испунили смо договор и ово је победа тима – задовољан је тренер Кандић. – Повели смо на време и кад се утакмица добро отвори, онда је све лакше. Одмах смо постали агресивнији и посветили се максимално да дођемо до сваке лопте.

У доброј форми Нафташи су завршили сезону, али пласман на пету позицију са 25 бодова, носе и много сете.

Кад се врати филм, трон смо изгубили на нашем терену. Бодове су однели Јединство и ОФК Бачка, као и лидер Словен. Нисмо били надиграни, а у фудбалу се шансе не пишу, само бодови. Са четири победе на гостовањима, надокнадили смо пропусте у Елемиру, али евидентно је да смо могли више и да не заостајемо за водећима.

Елемирци су на одмору и Кандић истиче да ће, после анализа, направити добар план за наставак трке.

– Уписали смо осам победа и реми, у врху смо по броју постигнутих голова, али морамо да радимо на побољшању реализације. Иако нас је мало за јачу ротацију, радује што нисмо имали проблема са бонус играчима, најмлађи су добро одрадили посао.

Милан Бачвански је моторино Елемираца. Пре годину дана дошао је из Радничког као десни бек, у Нафтагасу је одличан у везном реду и диктира ритам игре. Један је од најбржих у каравану, пробојан са свих позиција и задужен за прекиде.

– Прихватио сам одбијену лопту после шута Милоша Савановића и са ивице казненог простора погодио угао. Заслужили смо победу, створили више шанси и могло је да буде убедљивије од 2:0. Кад смо повели, били смо још чвршћи и зналачки привели меч крају. Савановић је оверио тријумф за добар финиш јесење сезоне.

Бачвански је истакао да су пропустили прилику за бољи пласман од петог места:

– Много су на коштала три пораза на нашем терену, без обзира што смо, победу више уписали на гостовањима. Не вреди да о томе размишљамо, већ да у наставку исправимо где смо грешили. Овде ми се свиђа, екипа и атмосфера су сјајни, па сам уверен да ћемо првенство завршити изнад пете позиције.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 23. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!