ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Нафтагас – ОФК Београд 4:0 (2:0)

Елемир – Гледалаца: 300. Судија: Марко Попов (Зрењанин). Стрелци: Савановић у 8. и 60, Бјелица у 18. и Шари у 70. минуту.

НАФТАГАС: Галин, Панић, Самарџић, Бјелица, Ћушић, Степанов, Жеравица, Тадић, Вукоје, Савановић, Миливојев. Играли су још: Матковић, Петровић, Козловачки, Видић, Попов, Шари, Петров, Ратковић, Дабић, Кенџа, Павлов.

ОФК БЕОГРАД: Милић, Поповић, Јовановић, Павловић, Крстић, Јовић, Арсић, Н. Петковић, Стоиљковић, Пајтић, Стевовић. Играли су још: Бутулија, Радојевић, Суботић, Весиоић, Марковић, Калабрин, Николић, Ј. Петковић, Марушић, Ненадовић, Милентијевић.

Елемирци су, после Војводине 1928, савладали и ОФК Београд. Већ у осмом минуту Савановић
је, после добре асистенције Жеравице, погодио за вођство. Искусни Миливојев два пута избио је пред голмана Милића, али чувар мреже одбио је лопту у корнер.
Нафташи су удвостручили предност у 18. минуту: Жеравица је центрирао из слободног ударца, а Бјелица, поред друге стативе, убацио лопту у мрежу. Имали су гости шансу преко Бајкића у 25. минуту, али није био прецизан, као ни голман Галин скренуо је лопту у корнер.
Романтичари, у 52. минуту, нису искористили пенал. После прекршаја пред голом, Јовановић је са тачке шутирао поред гола. Осам минута касније, на дуг и прецизан пас Козловачког, Савановић је примио лопту, претрчао чуваре и снажним ударцем увећао предност.
Коначан резултат дело је младог Шарија: после центашута Попова из прекида и одбијене лопте, са осам метара погодио је мрежу по средини гола.

Б. Цвијетић.

Извор: http://www.zurnal.rs