ЕЛЕМИРЦИ У ДЕРБИЈУ ДОЧЕКУЈЕ ВОДЕЋИ ЖЕЛЕЗНИЧАР (ДИРЕКТНО)

НАФТАШИ НАПАДАЈУ ЛИДЕРА

Нафтагас је, у последња три меча, уписао реми и две победе и налази се у доброј форми пред данашњи дерби са лидером из Инђије. Долазак Железничара побуђује пажњу, има три бода више од Словена, јединог конкурента за пласман у виши ранг, док Нафташи заузимају трећу позицију и нису оптерећени пласманом.

Головима Уроша Маркоског и Милоша Савановића, изабраници Предрага Кандића, савладали су Први мај у Руми, а шеф струке неће моћи да рачуна на све играче. Неколико недеља повређени Ђорђе Бајић и Зоран Швоња су изван тима.

– Никад нисмо ни били комплетни, то нас хронично прати цео други део првенства – каже Кандић. – Не жалимо се и имамо капацитет да се са сваким противником надигравамо. Форма је на завидном нивоу, пре две недеље нанели смо први пораз Радничком и волео бих да данас поновимо игру као против комшија са Бегеја.

Шеф струке Елемираца напомиње да његов тим није под притиском, да је растерећен бригама на табели и да је мирно ушао у завршницу трке у „Војводини“.

– Немамо резултатских брига и тежимо да добром игром обрадујемо присталице. Положај на табели и амбиције показују да је Железничар у улози фаворита, али игра се на нашем терену где имамо снажан ветар у леђа. Надам се да ћемо успети да наметнемо брз ритам и течан проток лопте и да створимо прилике за реализацију. Нема шта да изгубимо, док је гост под резултатским притиском и великом дозом морања.

Александар Чигоја, прва карика у везном реду Нафташа, свестан је вредности гостију и напомиње да имају снаге да се надигравају и наставе низ добрих резултата.

– Тешко је да се бавимо прогнозама у каравану у којем свако свако види шансу да освоји бодове. Волимо да се надигравамо са снажним ривалима и то је један од начина да потврди више властите вредности и тврдим да су на високом нивоу. Имамо искуства и постоје услови за напад на лидера. Треба нам већа и доза концентрације, самопоуздањем смо нагомилани и нема шта да изгубимо. Настојаћемо да пружимо највише што можемо – каже Чигоја.

Свестрани Милан Бачвански који се изборио за место у аматерској репрезентацији ФС Војводине, смирено чека дерби:

– Гости јуре пласман у Прву лигу, Куљани су их изненадили и у надокнади освојили плен и сад су под великим притиском. На нама је да будемо стрпљиви и да нападнемо сваку лопту и део терена. Свесни смо тежине меча, али и спремни да одговоримо на изазове. Меч је на нашем терену и то улива велику дозу самопоуздања – истакао је Бачвански.

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 18. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!