„ЕРЕ“ НАСТАВЉАЈУ СЕРИЈУ ПРОТИВ ВРШЧАНА, МИЛАНОВЧАНИ НЕ РАЗМИШЉАЈУ О ПОРАЗУ У ШАПЦУ, ЛОЗНИЦА У КРУШЕВЦУ ЗА ЗРАЧАК НАДЕ

Плеј-аут Mоцарт Бет Прве лиге Србије улази у завршницу и наредно 5. коло даће одговор на питање ко ће поред Златибора и Рада напустити лигу. Да се наслутити да су у изузетно тешкој ситуацији Лозница и Трајал и требало би да се деси чудо па да буду изнад спасоносне црте. У претходном колу дављеници су остварили “пирове” победе, док су екипе из горње половине тактички одиграле нерешено. ГФК Слобода је теоријски обезбедила опстанак и по приказаном пре им је место међу учесницима плеј-офа него у садашњем друштву. Мачва са победом решава теоријски статус, мада и бод може да донесе спокој. Лозница и Tрајал требало би да у преостала три кола имају максималан учинак и да директни конкуренти буду неуспешни.

Ужичани су у прилици да против Вршчана наставе успешан низ у доигравању (три победе и реми). У Милановцу на добром терену и у лепом амбијенту одиграли су знатно мирнију утакмицу него у завршници лигашког дела првенства. Ривал из Баната се налази у кризи резултата и игре, муче их кадровски проблеми и полако стиже умор. Сетимо се да су већи део првенства провели у горњој половини табеле да би у финишу заређали са неуспесима.

Утакмице између Мачве и Металца увек доносе неизвесност и велику потршњу енергије. Шапчани су у Вшцу имали предност од два гола и сматрају да их је судија ускратио за два једанаестерца и итребало је да искључи домаћег играча. Знатно су боље одиграли други део сезоне и од 15 утакмица само су на две поражени и знатно поправили учинак на гостовањима. Тренер Куртушић неће калкулисати и извешће најбољи састав. Металац повољним резултатом може да реши питање опстанка против не баш мотивисаног домаћина. У доигравању су подигли форму и да су раније били у фокусу, имали би знатно више бодова.

Trayal и Лозница дефинитивно решавају питање коме остаје, колико-толико, нада да могу до спаса. Гости имају бод вишка и са две победе претекли су ривала. Како се првенство ближи крају “гумари” играју све слабије и од екипе која је већи део сезоне била на ивици плеј-офа, доспели су у безизлазну ситуацију. Трећи пораз у доигравању доживели су од отписаног Златибора и питање је могу ли се тргнути из летаргије и повратити пољуљано самопоуздање.

Отписани Рад и Златибор ће одиграти без притиска, за престиж. “Грађевинари” су пали на најниже гране и после пола века испали су из савезног ранга такмичења. Још пре доигравања схватили су да су им шансе у домену теорије и са млађим снагама из четири меча освојили бод. Да су Златиборци лигашки део одиграли као плеј-аут сада би били у позицији да са знатно реалнијим шансама бију битку за опстанак. Освојили су седам бодова и по том параметру су одмах иза Ужичана.

ОБЈАВЉЕНО: 12. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!