EURO 2024 | КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА И АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА ПРЕД МЕЧ СА СЛОВЕНИЈОМ

Репрезентација Србије игра у четвртак, 20. јуна други меч групне фазе Првенства Европе, против Словеније у Минхену (15,00), а пред бројним новинарима у прес сали Алијанц Арене, били су Александар Митровић и селектор Драган Стојковић.

-Биће промене у саставу у односу на меч са Енглеском, две промене. Тадић? Ништа се специјално није десило. Извинио се и идемо даље. Размишљамо о мечу са Словенијом и то је то. Да ли можете да очекујете Тадића у тиму? Можете. Словенија? Знамо како играју, изузетно организована екипа, тврда. Морамо да обратимо пажњу на неке ствари, имаћемо још вечерас кратку видео анализу и имаће све потребне информације. Да ли сам оптимиста? Јесам. Излазимо на терен да победимо, верујемо у тим, наш фудбал, излазимо на терен са циљем да победимо. Биће добра утакмица, атмосфера такође, права фудбалска, много Словенаца и наших навијача, па ко победи, иде се на пиво. Желимо победу. Играчи су увек мотивисани, осим кад играју пријатељске утакмице, онда мало теже. Све је уобичајено, момци су свесни важности овог турнира, много је лепо бити овде и треба шанса да се искористи. Мотива има, момци су спремни да одговоре на изазов. Против Енглеза смо ушли у меч са много респекта, као да су дошли са друге планете, а виделис те да то није баш тако. Морамо да играмо као 70 минута против Енглеске. Значи нам подршка коју ћемо имати, хвала им на подршци у Гелзенкирхену, све је то мотив више, већа је и одговорност за све нас, осећамо је и добро је да се репрезентација воли и да се подржава. Желимо да будемо пример како се бори за боје земље. И уверен сам да ће атмосфера бити одлична. Да ли очекујем голеаду? Само је важно да се победи. Нисмо фаворити, Словенија има освојен бод, ко год мисли да је Словенија лак ривал, тај се вара, одлична екипа која може сваком да направи проблем са одличним тренером. А с друге стране људски је да желимо победу и све ћемо учинити да освојимо три бода. Свака утакмица је тешка, биће и ова, али верујем у моје играче и верујем да можемо да побнедимо, а то није потцењивање Словеније, изузетно их поштујем – рекао је Драган Стојковић.

Александар Митровић не крије да тајни нема пред овај важан меч…

-Неће бити изненађења ни са наше ни са њихове стране, познајемо се из Лиге нација, тимска игра им је највећи квалитет, имају добре појединце, добре нападаче. У оба меча у Лиги нација мислим да смо били боља екипа, сада су другачије околности, и ми и они ћемо ући другачије у утакмицу а ја се надам да ћу наставити тај низ и постићи гол, ако и не постигнем важно је да победимо. Не бих да откривамо шта су слабе тачке Словеније, сигурно да свака екипа има своје врлине и мане, можемо о томе после утакмице. Све се зна, ко игра, како игра, све знамо једни о другима, а покушаћемо да искористимо њихове мане. Сећам се мало те утакмице из 2000. године, можда и ми, као та генерација, буде имала утицаја на неке будуће генертације да заволе фудбал, као ја тада. Утакмица је жива ствар, волео бих да сутра нападнемо, стварамо шансе, а да ја не излазим из њиховог шеснаестерца. Али поново каже, фудбал је жива ствар, сви имамо неке жеље. Тадић и ја имамо добру комуникацију, можемо да играмо затворених очију, кад је на терену много је лакше и мени и Влаховићу и саиграчима, али тим је испред сваког појединца, а одлука је само на селектору. Ко год да истрчи на терен даће свој максимум, ово су утакмице за које се живи – јасан је Александар Митровић.

 

ОБЈАВЉЕНО: 19. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!