ЕВРОПА ВЕЋ НА НИШАНУ

ТСЦ ОСВОЈИО СЕДАМ БОДОВА КАО ГОСТ

ТСЦ је савладао као гост и другог конкурента у борби за излазак на европску сцену. После Чукаричког Бачкотополчани су оборили на плећа и Радничког у Нишу. Кад се томе дода и бод против Партизана у Хумској онда екипа са севера Бачке с правом добија епитет хита почетне фазе шампионата.
Одлично је тим Жарка Лазетића почео друго полувреме, Југ Станојев је на старту наставка донео предност свом тиму, да би у последњих 16 минута ТСЦ искористио предност од два играча више и остварио убедљиву победу (3:0).
-Искористили смо истрошеност Радничког. Нишлије су заслужили да прођу даље у квалификацијама за Лигу конференције. Прво полувреме протекло је у изједначеној игри, можда је домаћин био мало бољи. Трпели смо доста притиска, посебно наша задња линија, имали проблем са дугим лоптама… Међутим, после изнуђене измене, променили смо формацију и систем игре, а онда кад смо дали гол после само пар десетина секунди у наставку све је пошло на нашу воденицу. Кад су се на то надовезали црвени картони, јасно је било да три дана након 120 минута игре против Малтежана, са двојицом играча мање на терену, Раднички није могао да нам направи проблем. Нормално је што смо стварали шансе и постигли још два гола. Честитам мојим играчима, били су изванредни —рекао је Жарко Лазетић, шеф стручног штаба Бачкотополчана.
ТСЦ нема разлога да крије високе амбиције и квалитет да се високо пласира ове сезоне.
– Наш клуб увек мора да се бори за Европу. Сада заиста делује да можемо да се боримо за треће, четврто место, али сам и пре првенства рекао да ћу први пресек дати после десетог кола. Предстоји нам серија од пет мечева против екипа из, условно речено, доњег дела табеле, све до дуела са Звездом у десетој рунди, и ту ће се показати наша зрелост. Сад тек можемо да жалимо за ремијем против Јавора код куће, али смо и тај меч добро одиграли, покушаћемо да негде надокнадимо изгубљене бодове из дуела са Ивањичанима – закључио је тренер војвођанског члана елите.

СЈАЈАН СТАРТ: Жарко Лазетић, тренер ТСЦ-а

Т. Т.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 02. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!