ЕЗВЕЂ: КЛУБ СЕ НЕЋЕ УГАСИТИ

СЕНЋАНИ ОДУСТАЛИ ОД ВОЈВОЂАНСКОГ „СЕВЕРА“ 

Сента је иступила из војвођанског „Севера“, а одлуку Управног одбора пренео је Јожеф Езвеђ.

Екипа са Тисе, у прошлој сезони, са 13 победа и седам ремија, освојила је 46 бодова, што је било довољно за шесто место. Била је четири корака иза трећепласиране туријске Младости.

 – Управни одбор одлучио је да сениорски тим иступи из лиге – рекао је Езвеђ. То је урађено због тога што спонзор из прошле сезоне не може више да нас финансира. Ради се о сјајном човеку, предузетнику, и хвала му за ових минулих годину дана. Уложио је много, али дешавања у Украјини погодила су и његову делатност.

Езвеђ је деценијама у клубу, уз 12 година у зрењанинском Пролетеру.

  – Од почетка године сам у пензији, али радим као и до сада. Срце ми се стегло, кад је одлука донета, Сента је један од најстаријих клубова у Србији, основана је 1905. године и нико нема право да угаси клуб велике традиције. Наставићемо са петлићима, пионирима и кадетима, као и до сада, такмичиће се у својим лигама.

Пре неколико дана постојала је могућносг да се одлука о иступању из такмичења пренебрегне, али до тога није дошло.

– Сента је као град побратим са Пакшом из Мађарске, тако се зове и прволигашки клуб, па је била замисао да будемо филијала у наредној години. Били су код нас, одушевили се условима, али пре два дана јавили су да одустају и да нису у финансијској могућности да испрате наше такмичење.

Мале су шансе да сениорски тим Сенте настави у нижем степену.

  – Сумњам, не верујем у то, после овога, нећемо имати кадар. Сумњам да би се играчи поникли у Сенти, а сад су у другим срединама и вишим лигама, вратили да играју најнижи степен.

Не треба помињати да су услови у Сенти изванредни, док се суперлигаш ТСЦ није вратио кући у Бачку Тополу, до пре годину дана, као домаћин, играо је у Сенти. Терен је као тепих, рефлектори су одавно инсталирани, комфор за гледаоце је на високом нивоу, као и свлачионице и просторије.

Сад ће на овом терену играти наши најмлађи чланови. Обавестићемо ФС Војводине о одлуци и одустајању сениорског тима од такмичења у војвођанској лиги „Север” – са сетом у гласу истакао је Јожеф Езвеђ.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 10. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!