ФАЈЗУЛАЈЕВ КАЗНИО ПРОМАШАЈЕ

ПОРАЗ ГАТОВАЦА У ПОСЛЕДЊОЈ ПРОВЕРИ ФОРМЕ

Младост ГАТ – Пахтакор 0:1 (0:0)

Анталија – Терен ФЦ „Титаник“. Гледалаца: 40. Стрелац: Фајзулајев у 83. минуту.

МЛАДОСТ Милојевић, Јанковић, Танасијевић, Ћосић, Грабеж, Денић, Бјелош, Бабић, Арсић, Митуљикић, Видаков. Играли су још: Дражић, Илић, Јочић, Марковић, Савић, 1*TI, Радоман, Мандић, Млађовић, Милић, Максимовић.

ПАХТАКОР: Кувјатов, Чамробеков, Турубаев, Ћеран, Холдорхонов, Фајзулајев, Тодоров, Сабирходаев, Сајфиев, Азгидинов Играли су још: Сујунов, Уктамов, Алијонов, Хамралијев, Урунбаев, Хамадов, Појонов, Абдумајидов, Холматов.

У последњој провери пред повратак у Србију, фудбалери Младости ГАТ састали су се с екипом Пахтакора из Ташкента, прваком Узбекистана и забележили други пораз на припремама у Анталији. Иако су имали више од игре, играчи из „српске Атине” нису успели да затресу мрежу ривала, а то им се осветило седам минута пре краја кад је Фајзулајев затресао мрежу Дражића.

Имали су много више од игре фудбалери из Новог Сада у првих 45 минута, кад су створили три добре шансе. Два пута је њихов креатор био Лазар Арсић, који је најпре, после корнера, пронашао Танасијевића на другој стативи, али је штопер Младости ГАТ лоше главом захватио лопту. Потом је Арсић упослио Милана Видакова, чији је ударац главом је, међутим, прошао поред леве стативе. Коначно, могао је и Илија Бабић да савлада Кувјатова, након што га је одлично упослио Митуљикић, али је каснио за делић секунде.

У другом делу, у којем је тренер Младости ГАТ Љубомир Ристовски у 60. минуту променио ти , најнепопуларнији резултат био је на снази до 83. минута. Тада је досуђен слободни ударац за Узбекистанце, после центаршута с десне спране на другу стативу, повратну лопту одиграо је Уктамов, а с неких десетак метара полуволеј ухватио је Фајзулајев и донео победу својој екипи.

А. Пр.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 27. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!