ОФК Вршац је поражен од бившег суперлигаша Златибора, у 17. колу Моцартбет Прве лиге Србије, иако је био бољи ривал на терену у свим статистичким параметрима.

Није лако објаснити пораз Вршчана на стадиону Швајцарија у граду Златибору на планини Златибор. У првом полувремену однос у поседу лопте био је 73:27 одсто у корист екипе ОФК Вршца, домаћи фудбалери су у ретким приликама прелазили на половину терена ОФК Вршца, али су успели да поведу у 35. минуту. Наука би можда доказала да је у питању метафизички парадокс, али поставља се питање како да читаоцима то уверљиво опише извештач који је посматрао догађај?

Све је кренуло лоше за Вршчане од 3. минута. Капитен Александар Лазевски сударио се са голманом Златибора, Масларевићем у једној офанзивној акцији, али ни после указивања помоћи која је трајала скоро 4 минута није могао да настави меч. У 10. минуту заменио га је Владан Благојевић. Минут касније Брауновић је после доброг продора и додавања Парађине имао прилику, али је шутирао поред гола.

У 16. минуту одличну акцију ОФК Вршца иницирао је Парађина, Бабовић је употребљивим пасом упослио Брауновића, али је ударац завршио преко пречке.

У 17. минуту прва прилика за Златибор. После корнера шансу је имао Данијел Петковић, његов ударац завршио је преко гола.

У 24. минуту стопостотна прилика за ОФК Вршац. После прекршаја над Благојевићем, досуђен је слободан ударац са десне стране, Вујић је идеално центрирао, Диуф упутио ударац главом, али су дефанзивци Златибора са гол линије избили лопту у поље.

Шест минута касније, слична ситуација. Вујић је центрирао, Диуф је на другој стативи био у доброј позицији, али је његов ударац главом од земље отишао поред гола.

Када се очекивало да Вршчани материјализују апсолутну доминацију на терену, уследио је контранапад Златибора, центаршут Богдановића, везиста Вршчана Огњен Илић у намери да отклони опасност од свог гола неспретно је захватио лопту и она је завршила у мрежи Марковићевог гола, 1:0 за Златибор.

У 42. минуту изједначење. Корнер је са леве стране извео Вујић. Диуф је на другој стативи одиграо главом повратну лопту, најприсебнији је био Ари Мршуља и лопта се нашла у мрежи Златибора, 1:1.

Друго полувреме било је неупоредиво мање занимљиво из простог разлога јер је енергија играча ОФК Вршца потпуно нестала. Иницијативу на терену преузео је слабашан тим Златибора, ређали су се ударци са дистанце Селимана у 65. минуту, Јаковљевића у 69, да би коначно први стрелац домаћег тима, Никола Дишић, погодио гол ОФК Вршца у 76. минуту, 2:1.

Вршчани су се од шока опоравили тек у самом финишу када су поново почели да стварају прилике пред голом Масларевића, али просто је невероватно шта у гол нису успели да претворе Брауновић у 87. и Мршуља у 88. минуту.

ЗЛАТИБОР – ОФК ВРШАЦ 2:1 (1:1)

Стадион Швајцарија у Златибору, судија: Данило Јеринић (Београд), стрелци: Илић (аутогол) у 35, и Дишић у 76. минуту за Златибор, Мршуља у 42. минуту за ОФК Вршац, жути картони: Дишић, Вјештица, Жунић, Рмуш, Масларевић (Златибор), Илић, Кадијевић, Диуф, Брауновић (ОФК Вршац).

ЗЛАТИБОР: Масларевић, Растока (од 46. Рачић), Дишић, Жунић, Милорадовић, Петковић (од 46. Чумић), Новаковић, Рмуш, Вјештица, Богдановић (од 46. Јаковљевић), Селиман.

ОФК ВРШАЦ: Марковић, Петрић, Илић, Брауновић, Парађина (од 60. Стојковић), Лазевски (од 10. В. Благојевић), Бабовић (од 60. Килибарда), Вујић, Кадијевић (од 81. Мажић), Диуф (од 81. Миливојевић), Мршуља.

Б. Јосимов

Фото: http://www.prvaliga.rs

Извор: http://www.srbijasport.net