ФЕШТА ПОСЛЕ ПАНЧЕВА

ТЕКСТИЛАЦ ИЗ ОЏАКА У ВЕЛИКОМ СТИЛУ ДО ПРВЕ ЛИГЕ

Играчи Текстилца из Оџака, чланови Српске лиге „Војводина биће само до суботе кад ће, у последњем колу, играти у Панчеву против Динама 1945. На велика врата ушли су у Прву литу и пре неколико кола завршили су посао. Коло пре завршетка српсколигатке трке, капитен Дејан Станковић и саиграчи имају импресиван учинак, забележили су 20 победа, пет ремија и само два пораза постигли највише голова (67), док им се мрежа затресла само 17 пута, најмање у лиги. Остао им је још један дуел, али тај резултат неће утицати на општи утисак, да су плаво – бели били неприконовени у пролећном делу трке, да практично нису имали озбиљнијег конкурента за челну позицију. Мало им је на руку ишла чињеница да се до тада једини озбиљни конкурент Раднички 1912 из Сомбора утасио после јесењег дела. У последњој утакмици пред својим симпатизерима Оџачани су ремизирали са ОФК Бачком 1:1. Није тај неочекивани губитак два бода утицао на опште расположење и радост играча, чланова стручног штаба, руководства и навијача. Било је то заједничко славље које ће сви учесници дуго памтити.

– Додатно нас радује чињеница што су навијачи услишили апел да дођу у што већем броју и тако су увеличали највећи успех у историји клуба основаног 1919. године. Било је ово спонтано славље и дуго ће да се памти – истакао је Јован Милетић, председник Тексгилца. Чим је судија Тешановић одсвирао крај, на обе стране терена упаљене су бакље, играчи су полетели један другом у загрљај, а најватренији навијачи прескочили су ограду и кренула је песма на терену, док су гледаоци давали тон весељу.

– Био је то спонтани излив задовољства и среће што смо успели да се домогнемо атрактивне Прве лиге. Било је много препрека на том путу, како на терену тако и ван нега, али имали сио јасан циљ испред себе и нисмо себи смели дозволити да пропустимо ову велику прилику. Одиграли смо низ утакмица за незаборав и заслужено се пласирали у виши ранг. После утакмице у Панчеву, организоваћемо завршну свечаност, биће присутне и старије генерације Текстилца, многобројни гости, пријатељи и спонзори клуба. Доделићемо и заслужна признања свима који су нам помогли да остваримо циљ. После тога нас чекају велики послови, да што спремније дочекамо нову сезону – каже Милетић.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 07. 06. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!