ФИЛИП МАЛБАШИЋ ПОНОВО У ВОЈВОДИНИ

Филип Малбашић је од данас нови члан екипе Војводине!

Добро познато име међу навијачима „старе даме“ враћа се на „Карађорђе“ након пет година, а са Војводином је потписао уговор до јуна 2024.

Малбашић је био један од најбољих играча Воше од јануара 2016. до лета 2017, а за сезону и по одиграо је 70 мечева, постигао је 28 голова и уписао осам асистенција. Малбашић је после Воше стекао огромно искуство током петогодишње авантуре по Шпанији, где је наступао за Тенерифе, Кадиз и Бургос.

– Прошло је пет година, много тога се променило, али мој ентузијазам је остао исти. Дошао сам да помогнем колико могу, моји мотиви су инспирисани упорношћу и огрoмном жељом Војводине да ме врати у своје редове. Ја сам такође желео да се вратим и зато ми је драго што су се све ствари поклопиле. Нисам знао да ће тако нешто бити могуће због мог уговора у Шпанији, али успео сам да се изборим за раскид сарадње и да решим ту једину препреку у обостраној жељи да се вратим. У Војводини је нека нова атмосфера, дошли су нови људи предвођени председником Збиљићем и мотива имам на претек да се поново покажем у што бољем светлу. Циљеви Војводине су увек највећи могући и надам се да ћемо успети да их остваримо. Искрено, у Вошу сам се вратио да освајам трофеје и уверен сам да сви у клубу осетимо и делимо исту енергију – рекао је Малбашић.

Током пет сезона у Шпанији, Малбашић је највише провео у екипи Тенерифа за коју је уписао 103 наступа, уз 19 голова и седам асистенција, док је са Кадизом наступао у Примери, једној од најјачих европских лига.

– Вратио сам се искуснији, играо сам пет година у Шпанији, играо сам Примеру и Сегунду, која је такође веома захтевна лига. Мислим да се у правом тренутку враћам и на приватном плану, више нећемо толико сељакати децу у иностраној земљи, тако да смо сви срећни због повратка у Србију. За навијаче имам исту поруку као и када сам први пут долазио – да могу да очекују од мене да ћу дати све од себе и драго ми је што ме дочекују раширених руку. И у мом првом мандату, упркос добрим резултатима, ситуација око клуба није била сјајна, баш као што је било и донедавно, тако да ме посебно радује што се навијачи полако враћају и што их има у све већем броју на трибинама. Ми ћемо на терену учинити све да их задржимо и да буду уз нас – закључио је Филип Малбашић.

Извор: http://www.fkvojvodina.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!