ФИЛИПОВИЋ ТИПУЈЕ НА МЛАДЕ

БОРАЦ (Ш), НА ПРВОМ ТЕСТУ, ИСПРОБАО НОВАЈЛИЈЕ

Борац је у првој провери, поражен од прволигаша Инђије (1:5), али то није забринуло тренера Небојшу Филиповића (на слици). Прилику је добило 20 фудбалера и у саставу је било више новајлија.

 – Ривал је раније почео припреме, био спремнији и бржи, са више дисциплине у игри и то је донело превагу. Комбиновао сам две екипе и имали смо много новајлија у односу на јесењу сезону. На почетку смо рада и стварања тима и има времена да све доведемо у добре оквире. Око 20. фебруара треба очекивати жељену игру – каже Филиповић.

Више фудбалера дебитовало је у дресу српсколигаша.

 – Видели смо на делу Бориса Зечака, из Новог Сада на позајмицу, Дејан Зељковић стигао је из Дервенте, Мњлан Самарџић из руменачког Јединства, а стрелац Никола Павловић био је члан Младости ГАТ. Била су на проби још тројица играча, од њиховог рада зависи колико брзо ће успети да се наметну.

Филиповић је апострофирао двојицу опорављених играча.

 – Јесенас је дефанзивац Страхиња Шево одиграо само две утакмице, а везиста Зарије Гојковић свега 54 минута, дуго су одсуствовали због повреда и раде пуним интензитетом. Са њима смо добили на квалитету и вредносги тима.

Раније је констатовано да Борац, последњих година, није имао млађи тим.

–  Новајлије и играчи на проби су млади, а истакао бих Немању Ђурића. Рођен је 2005. године и поникао је у нашем омладинском погону. Очекујемо да се наметне, добиће прилику и верујемо у њега и остале младе из погона – каже Филиповић.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 28. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!