ФИНИШ ДЕЛО УКРАСИО

Фудбалери Бегеја освојили су три бода и налазе се на другој позицији, али до успеха са ЖАК-ом дошли су у финишу. Знали су Житиштани да ће бити тешко, кикиндски железничари никако не одговарају Бегеју, што је потврђено и претходних сезона. Због тога је тренер Драган Јовић упозоравао играче на опрезност. И кренуло је како не треба, већ у 2. минуту Будаи је са 25 метара упутио лопту у доњи угао. Деловало је то шокантно за домаћине, а крила дало гостима који су наставили офанзивним акцијама да угрожавају гол Бегеја.

– Тек у наставку смо дошли себи. Рекао сам играчима у паузи да се смире, да играју како знају, како смо се договорили на почеткуу и да ћемо победити. Стали смо на лопту и почели са смишљеним акцијама па је гол висио у ваздуху. Било је непотребне нервозе, али најважније је да смо победили у доброј утакмици – каже Јовић.

До преокретаје допиоу 75.минуту, кад је Јовић направио троструку измену, ушли су Мирчетић, Марко Новак и Крстин. Млади Радомир Крстин, новајлија из зрењанинског Радничког био је стрелац изједначујућег гола.

– Александар Милин изванредно ме упослио дубинском лоптом, а моје је било да је само убацим у мрежу. Верујем да ћемо у наредним мечевима играти још боље и освајати бодове – поручио је Крстин.

Пет минута пре краја, после корнера и гужве у казненом простору, најспретнији је био Јован Мијатовић и одлучио победника.

Д. Милићев

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!