ФИНИШ СЛИКУ ПОКВАРИО

Текстилац у последње време има много проблема због повреда играча. Већ дуже су ван строја покретљиви Давидовић и пробојни Зекић, а придружили су и дефанзивци Средојевић, Станковић и Јовановић. 

Бранко Мирјачић, шеф стручног штаба, имао је због тога проблема пред дуел са Јединством. Прилику је пружио петорици играча са клупе, а један од њих био је и Радован Аврам. У протеклих 19 утакмица четири пута био је стартер, а 13 пута у игру је улазио клупе. Тренер Мирјачић има велико поверење у квалитете овог играча.

Није се то ипак негативно одразило на игру и резултат против Убљана. Домаћини су стигли до предности почетком другог полувремена, капитен Зулфић и саиграчи нису били задовољни, па су у наставку заиграли офанзивније, са жељом да што пре изједначе. Успело им је тек у 78. минуту, после доброг центаршута младог Вељка Димковића, расположени Аврам добро је прихватио лопту и послао је у небрањени део мреже – 1:1.

  – Био нам је то додатни подстицај да наставимо са атацима, јер смо желели победу. У другом минуту надокнаде фаулирао ме је играч одбране Јединства и судија се није двоумио, показао је на пенал – каже Аврам.

Психолошки притисак и јак ветар утицали су на Зулфића и уместо у мрежу послао је лопту изнад пречке. 

– Штета је што нисмо освојили бодове и да се искупимо за пораз на нашем терену од Металца, али задовољни смо бодом против јаког Јединства. Остаје нам да се у понедељак опростимо од навијача против Радничког. Ако добијем прилику настојаћу да је искористим и одиграм што боље, ниједног тренутка нећемо потценити ривала иако се налази у угроженој зони. Извесно је да гости неће доћи са белом заставом, покушаће да нам се реванширају за јесењи пораз. Не смемо себи да дозвалимо такав кикс, хоћемо да останемо у врху, а то можемо само са победом – јасан је Радован Аврам.

Рођени Земунац има занимљиву каријеру. Прошао је школу Партизана, под надзором тренера Дарка Тешовића, па се преселио у омладинце и сениоре Вождовца Би оје на позајмици у Дорћолу, затим је приступио Бежанији и Будућности из Добановаца. Носио је дрес Радничког 1923, кратко се вратио у Земун, па каријеру наставио у Казахстану где се задржао пола године. Играо је у Омладинцу из Нових Бановаца, а пре пола године задужио је дрес  Текстилца са бројем осам.

  Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 06. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!