ФИНИШ ВЕЛИКЕ НАДЕ

Победом у дуелу са Кабелом изабраници тренера Марка Гутеше коначно су напустили зачеље и три рунде пре краја трке, за три корака су испред Станишића, У Радничком су свесни да судбину око опстанка у српсколигашкој „Војводини“ сами кроје, али нису под притиском пред гостовање у Адорјану. Желели би да препливају Тису иако је домаћин фаворит.

– Пред нама је финиш велике наде – каже Гутеша. – Победе над Хајдуком 1912 и Кабелом, једине у пролећној сезони, донеле су снажнију енергију и играчи су свесни да све од њих зависи. Верујем у њихову посвећеност и добар рад и одзив на тренинге, уливају оптимизам. Кад сам зимус прузео тим понављао сам да ће борба трајати до краја и да од циља, званог опстанак, нећемо одустати.

Напоменуо је да се капитен Љубо Сте вановић и његови другови, унапред неће предати, без обзира на резултате и квалитет Тисе.

– Ривал је фаворит, али нема разлога да устукнемо, поготово што нема шта да из губимо. Шта год да урадимо у Адорјану, у претпоследњем колу треба да победимо Станишићане. Бод са Тисом био би велики као кућа и покушаћемо дисциплинованом и чврстом игром да се супротставимо.

Стеван Попов израстао је у првог стрелца тима и млади нападач, који је током зиме, стигао из карађорђевчаког Јединства, пет пута уписао се међу стрелце, уз две асистенције.

– Било је муке у првом полувремену, били смо стегнути и после нашег промашаја Кабел је могао да нас казни. Новосађани нису дошли до реализације и у наставку и било је лакше да утакмицу приведемо крају. Добро смо радили у претходном периоду и из атмосфере заједништа успели смо да освојимо шест бодова и приближимо се опстанку – каже Попов.

Из разговора се закључује да није оптерећен сусретом против Тисе и најавио је добар меч.

– Далеко су испред дан но играју офанзивно и са већином противника били су у егалу. Борбеном игром, са много трчања, покушаћемо да се наметнемо и, ако се укаже прилика, припретимо. Кад сам дошао био сам оптимиста и остајем до краја – поручио је Стеван Попов, нападач зрењанинског српсколигаша.

Б. Цв. 

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 26. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!