ФСС ОДРЕДИО КАЗНУ: ПРОЛЕТЕР ДО КРАЈА СЕЗОНЕ БЕЗ НИНКОВИЋА

Велики пех за Пролетер у финишу првенства. Дисциплинска комисија ФСС суспендовала је Николу Нинковића на четири утакмице због неспортског понашања на мечу са крагујевачким Радничким прошлог викенда.

Подсетимо, популарни Џиги је у прошлом колу плеј-аута Суперлиге искључен због гажења нападача Радничког Марка Мирића, након чега је покушао да се обрачуна и са главним арбитром Миланом Митићем који му је показао црвени картон. На све то, иако се извинио Мирићу због непримерене реакције, бивши фудбалер Партизана је потом упутио низ критика на рачун суђења, те је и било за очекивати да ће уследити реакција из кровне организације српског фудбала.

То значи да ће Пролетер последње две утакмице плеј-аута против Kолубаре и Новог Пазара играти без Нинковића, као и потенцијални бараж уколико се Пролетер у њему нађе. Уколико пак новосадски тим експресно испадне из Суперлиге, 27-годишњем фудбалеру ће се суспензија пренети и на наредну сезону.

Неће се врло вероватно извући ни из крагујевачког тима. Наиме, казна прети и Радничком због лоше организације утакмице са Пролетером, пошто је један од навијача са трибина спустио до клупе и имао близак контакт са четвртим судијом Марком Ивковићем током меча, а касније је поменути Нинковић открио да је једнг од његових саиграча ударио један од навијача Радничког.

Kазна прети и Партизану због увредљивог скандирања навијача на другој узастопној утакмици против Војводине. На терену се по завршетку меча полуфинала Kупа Србије нашао и велики број присталица клуба, те ће дисциплински орган сасвим извесно санкционисати црно-беле.

Фото: МН Прес

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 13. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!