ФУДБАЛЕРИ СПАРТАКА ЗАПОЧЕЛИ СА ПРИПРЕМАМА ЗА НАСТАВАК СЕЗОНЕ

Фудбалери Спартак Ждрепчеве крви започели су са припремама за наставак сезоне. Екипа ће први део припрема обавити у Суботици а од 14. Јануара селе се на Кипар где ће одиграти низ пријатељских утакмица.

Председник Никола Симовић се прво осврнуо на протеклих шест месеци „ Мислим да смо у резултатском смислу могли мало боље и да смо морали узети још који бод, да будемо за место или два више на табели. Међутим, оно што сигурно обећава је што смо у протеклих пет утакмица од како је дошао тренер Лалатовић играли много боље, освојили смо девет од могућих 15 бодова, што је сигурно нешто што обећава и даје нам веру и наду да ћемо успети да остваримо наш циљ ове сезоне а то је пласман у плеј-оф. Ако у томе успемо видећемо шта и како даље. Истакао бих летњи прелазни рок који смо, по мени, јако добро одрадили. Поготово у смислу излазних трансфера, продали смо три играча и оборили клупски рекорд продајом Хрстића у Шведску и продајом Срећковића и Ада. Урадили смо добар посао. Добре трансфере смо направили и у довођењу играча, освежили смо тим, појачали смо се, а у исто време смо и један од најмлађих тимова у Лиги.”

Председник је задовољан како је почео прелазни рок – Има доста интересовања за наше играче и мислим да се лако може десити да наставимо традицију продаје. У претходним годинама смо углавном продавали између три или четири играча током летњих и зимских прелазних рокова и може се лако десити да поново буде неких одлазака. Нећемо журити, клуб је финансијски стабилан и немамо претерану потребу да правимо излазне трансфере. Чекаћемо понуду која би задовољила клупске апетите као и потенцијалне жеље играча. Радићемо на томе да се појачамо како би имали потребан квалитет да играмо плеј оф. Довели смо за сада левог бека Крсмановића из Теплица а по потреби ћемо се појачати и на другим позицијама.

Спортски директор Љубиша Дунђерски осврнуо се прелазни рок као и на предстојеће припреме – „Слажем се са председником да је бодовни салдо могао бити већи, међутим ту смо на четири бода од Европе и шест од зоне испадања. Ова лига је показала да је изједначена, и убеђен сам да ћемо наставити са добрим играма и резултатима са новим шефом. Годи потражња за нашим играчима и тренутно имамо сладак проблем. Траже нам играче које смо ми “зацементирали” да нам буду овде до краја сезоне јер су нека окосница тима. Трудићемо се да ако неко оде од њих, да брзо одреагујемо и доведемо конкуренцију на тој позицији. Тренутно је отишао само Влада Видаковића коме је истекла позајмица из Марибора и због тога смо у договору са једним везним играчем. Стигао нам је Немања Крсмановић, момак који може да обавља све улоге по левом боку. Рођен је 2003. године и сигурно ће нам добро доћи у наставку сезоне. Желимо да ојачамо костур тима и да конкуренција у тиму буде још већа да испунимо наш циљ, а то је пласман међу осам најбољих. Надам се да ћемо кроз нека два месеца моћи да кажемо да желимо и нешто више. Што се тиче припрема, 14. јануара одлазимо на Кипар где ћемо одиграти пет припремних утакмица. Враћамо се 28. јануара, а генералну пробу ћемо одиграти 3. фебруара против Инђије у Суботици.”

„Са првим тимом припреме је и ове године започело пар омладинаца, голман Минић који је 2008. годиште, и ту су тренутно Коларић и Пејић за које мислимо да би у предстојећих шест месеци могли да конкуришу за први тим. Има ту још момака који су одлично одиграли у Омладинској лиги Србије, што и сама табела говори. Имамо велики број играча, а као што се зна следеће године се помера годиште бонуса на 2004 годиште. Ми смо као клуб задовољни и срећни што у тренутној Омладинској школи имамо четири до пет играча који ће сигурно моћи да конкуришу за место бонуса следеће сезоне у Супер лиги Србије „, закључио је Дунђерски.

ОБЈАВЉЕНО: 10. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!