ФУДБАЛЕРИ СПАРТАKА ЖK ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ (ВИДЕО)

Екипа Спартака данас је званично започела са припрема за нову такмичарску сезону 2022/23.

Председник клуба Никола Симовић осврнуо се прво на управо завршену сезону – Претходна сезона је резултатски била неуспешна јер нисмо остварили наш зацртан циљ, пласман у плеј оф. На крају смо два кола пре краја изборили опстанак. Било је много успона и падова. Последњих шест утакмица нам даје наду и показају да стижу бољи дани. Мислим да смо имали и позитивних ствари, продали смо Немању Текијашког у Пољску и Михајла Иванчевића у Данску. Доста младих играча је добило позив у репрезентацију Србије, последњи пример су Бијеловић и Ђурасовић у селекцију У21, што за наш клуб представља успех.

Након кратке анализе прошле сезоне председник се осврнуо и на предстојећу – надамо се да ће резултатски нова сезона бити боља. Амбиције су да се обезбеди плеј оф а уколико нам се укажа прилика и ако оформимо квалитетну екипу да нападнемо пето место које води у Европу. Видећемо како ће се ствари одвијати са прелазним роком који траје још три месеца. Желимо да се појачамо на свим позицијама које су нам проблематичне. За сада постоји велико интересовање за једног нашег играча а са друге стране договорили смо долазак нападача Марка Обрадовића. Видећемо за остале доласке јер су уговори истекли Милошевићу, Николићу, Јеловцу, Михајловићу и још неким играчима. Довешћемо озбиљна појачања на позицијама на којима је то потребно.

 

 

Шеф струке Славко Петровић изнео је детаље везане за припреме – Играчи су нажалост имали кратак одмор. По завршетку сезоне након само осам дана играчи су се поново окупили због почетка припрема које ће трајати непуних шест недеља. Циљ нам је да се поправимо на фичком нивоу, да екипа може одрешене циклусе да игра на вишем темпу. Сваки дан ћемо тренирати 2 пута дневно, следеће суботе ћемо одиграти утакмицу између себе како би могли проверити играче који су на позајмици и који ће доћи на пробу. Након недељу дана у суботу 11. јуна одиграћемо пријатељску утакмицу против трећелигаша Радничког из Сомбора. Припреме настављамо 14. јуна на Златибору када би већ тртебало да имамо окосницу новог тима. Тамо ћемо наставити са тренинзима 2 пута дневно а заказали смо и три припремне утакмице. Прво 20. јуна против шампиона Црне Горе, ФK Сутјеска из Никшића, затим 25. јуна против Младости и још остаје да закажемо последњу проверу. Након повратка, две недеље пред почетак ћемо мало освежити екипу како би што спремније дочекали нову такмичарску сезону.

 

 

Владимир Торбица очекује озбиљност од свих појединаца – Надам се да ће припреме протећи у доброј атмосфери и са што мање повреда. Надам се да ће играчи максимално озбиљно схватити ове припреме које неће бити лаке. Имамо шест недеља до почетка првенства а након што се изврши жребање потражићемо и адекватног противника за генералну пробу.

 

 

Извор: https://www.fkspartak.com/

 

ОБЈАВЉЕНО: 30. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!