ФУДБАЛЕРИ СПАРТАКА ЖК ПОЧЕЛИ СА ПРИПРЕМАМА

Председник Никола Симовић и шеф стручног штаба Љубиша Дунђерски најавили су почетак зимских припрема за наставак сезоне. 

Председник Никола Симовић се прво осврнуо на завшрену полусезону – Мислим да смо са првим тимом имали резултатски неуспешну полусезону. Кренули смо јако добро у прва четири кола смо освојили 8 бодова и тада је уследио низ од осам утакмица без победе са само два освојена бода. Дошло је смене тренера, доласком Љубета на клупу ствари су се доста поправиле успели смо мало да изађемо из резултатске кризе, остварили смо неке битне победе где бих издвојио победу Партизана у Београду, која је била потпуно заслужена и ту смо показали наш квалитет. Сигуран сам да ћемо у другом делу сезоне изгледати пуно боље, освојити више бодова и без већих проблема обезбедити опстанак, покушати стићи и до плеј офа, али је то у овом моменту можда ипак тешко.

Након анализе првог тима председник се осврнуо на рад са млађим селекцијама. – Истакао бих добар рад у Омладинској школи у протеклих шест месеци. У кадетској лиги Србије смо у самом врху табеле а у омладинској лиги Војводине смо убедљиво први и већ можда и сада обезбедили повратак у лигу Србије, што је био један од основних циљева. 

– Осврнуо бих се мало и на финасије где смо тренутно јако стабилни. Направили смо летос два јако добра трансфера, потписали нека нова спонзорства, придружио нам се и нови финансијер и потпредседник Гага Антонијевић. Због свега наведеног мислим да нећемо имати проблема да финансијски изгурамо ову сезону, чак ако не продамо ни једног играча у зимском прелазном року а верујем да хоћемо јер смо у преговорима око неких играча. – рекао је председник Никола Симовић.  

Шеф стручног штаба Љубиша Дунђерски изнео је план припрема пред наставак сезоне – Данас смо почели са припрема, сутра нас очекују лекарски прегледи, а 10. јануара одлазимо у Анталију, наше познато одредиште где ћемо одиграти четири контролне утакмице. Повратак је 12 дана пред првенство, генералну пробу ћемо имату у Суботици највероватније против екипе РФК Нови Сад. Надам се да ћемо припреме протећи по плану, да ће време дозволити да све испланирано обавимо и да ћемо у наставку сезоне освојити више бодова и заузети боље место на табели. 

Спартак ће 5. јануара одиграти утакмицу против ТСЦ из Бачке Тополе, након тога ће у Анталији 13. јануара играти са Ујпештом, 16. јануара са Себаил (Азербејџан), 19. јануар Факел (Русија), задња утакмица у Анталији ће бити 22. јануара за коју још није познат противник.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 21. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!