ФУДБАЛЕРИ ТЕКСТИЛЦА ЗАВРШИЛИ ПОСАО У СТАНИШИЋУ

ПЕТАРДОМ У ВИШИ РАНГ 

Фудбалери Текстилца, четири кола пре завршетка првенства у Српској лиги „Војводина”, дефинитивно су обезбедили пласман у Прву лигу, па више не постоји ни теоретска могућност да их престигне другопласирани Борац из Шајкаша јер је у минусу 13 бодова.

Оџачани су били убедљиви у Станишићу, са 5:1 савладали су домаћине који се боре за опстанак. Два гола постигао је Ирфан Зулфић, а по једном у стрелце су се уписали Влаисављевић, Веселиновић и Игњатовић. Била је то петнаеста узастопна победа капитена Браћа и другова, који су последњи пораз доживели јесенас у 10. колу од Тисе у Адорјану – 2:3. Било је то 16. октобра и од тада играчи шефа струке Милована Панкова, ушли су у сјајну серију и тај низ намеравају да наставе у последње четири утакмице.

У зимској паузи на чело клуба дошао је Јован Милетић, у клубу је остао и Милојко Ерић, генерални спонзор, а у последње три године одвојио је значајна средства да би се формирао тим за пласман у виши ранг.

– После победе у Станишићу, на терену и у свлачионщи дошло је до спонтаног славља, сви смо дали одушка емоцијама и нисмо их спутавали. Славље ћемо тек да организујемо 10. јуна кад се заврши првенство. Позваћемо све спонзоре, пријатеље и симпатизере клуба који су били уз нас током читаве сезоне. Ово је највећи успех Текстилца за 104 године постојања, доспети до Прве лиге није мала ствар за све у клубу и нашој средини – каже Јован Милетић.

Оџачани су мало стрепели пред дуел са Станишићанима јер нису могли да рачунају на тројицу стандардних првотимаца.

– Било је мало стрепње јер смо против себе имали екипу која се бори за опстанак. Испоставило се да је наша бојазан била непотребна, момци су одлично одрадили посао, па победа није долазила у питање. Циљ нам је да славимо и у преостале четири утакмице и поставимо рекорд лиге, кад су у питању узастопне победе. Пред нама су сада многи послови да бисмо што спремније дочекали старт у вишем рангу – јасан је Милетић.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs 

ОБЈАВЉЕНО: 16. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!