ФУДБАЛЕРИ ТСЦ-А ХЕРОЈИ: ЗАУСТАВЉАЛИ АУТОМОБИЛЕ ПО ПРАШИНИ

Петорица играча ТСЦ-а спречили већу несрећу на путу Суботица – Бачка Топола

Приликом повратка петорице играча ТСЦ-а са тренинга спречили су већу несрећу на путу током ланчаног судара на путу Суботица – Бачка Топола. Бачкотополчани су у саопштењу похвалили прибраност и пожртвованост Горана Антонића, Ифета Ђаковца, Јосипа Чалушића, Мартина Мирчевског и Ненада Филиповића. У судару је учествовало 14 возила, а повређено је 11 особа.

Враћали смо се са тренинга кад се у близини Суботице и Старог Жедника од јачине ветра подигао облак прашине и песка са њива поред пута. Облак је био толик густ да иако смо смањили брзину, замало и ми нисмо учествовали у судару. Срећа нас је послужила. Пробијали смо се кроз густу прашину желећи да се пробијемо на другу страну пута кад је камион налетео на један од аутомобила који се налазио на средини пута. Тада смо, да би се склонили, сишли у канал, пробили се на другу страну, на део где је видљивост била боља одакле смо приметили да се други аутомобили приближавају и да возачи нису свесни испред њих судар. Истрчали смо из аута, почели да заустављамо и вичемо након чега смо позивали хитну помоћ, ватрогасце и полицију. После тога вратили смо се до места несреће да проверимо да ли су сви учесници добро и да их обавестимо да ускоро стиже хитна помоћ –  препричава Антонић драматичне тренутке несреће.

Његов саиграч Ифет Ђаковац такође се није двоумио да помогне у спречавању веће несреће:

Кад смо се враћали са тренинга наишли смо на пешчану олују, успорили смо и стали поред пута. Видели смо ланчани судар и чим смо изашли из те олује на чистину, изашли смо из аутомобила да зауставимо возила која су наилазила из Суботице према Бачкој Тополи. Видљивост је била веома лоша и возачи нису могли ни да претпоставе шта се налази испред њих. Надам се да смо бар мало ублажили катастрофу.

ФОТО: М. Рашић
ОБЈАВЉЕНО: 29. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!