ФУДБАЛЕРИ ТСЦ-А У ПОНЕДЕЉАК ДОЧЕКУЈУ ЈАВОР

Фудбалери ТСЦ –а поразом против Олимпијакоса (2:5) завршили су европску причу, мада је још у Бачкој Тополи тема разговора мечеви у Лиги Европе.

Наравно тренер Жарко Лазетић покушава да играче усмери ка два преостала меча, како би првенствену паузи екипа дочекала на као трећепласирана на табели.

– Позиција на којој смо је доказ колико смо били фокусирани и колико смо напредовали као тим. У овој полусезони смо већ одиграли 26 утакмица, а до краја ће их бити 28, а то чини готово две трећине укупних прошлогодишњих дуела које смо имали. Пре свега, то је било ментално напорно за играче који се са таквим темпом до сада нису сретали – казао је Лазетић.

Он је додао како је за ову годину завршен европски сан, али да је све што је клуб доживео значајно искуство које је допринело да тим постане још више уједињен.

– Европски сан је завршен, иза нас је велика школа и искуство. Нисмо играли ревијалне утакмице, такмичили смо се и борили. Након ове преостале две урадићемо комплетну анализу и европских и домаћих мечева – рекао је Лазетић. – Уживали смо у свему, и у припремама и у мечевима. Сада нам је јасно да у првенству морамо бити перфектни. Има још много бодова у игри и желимо што више победа, почев од Јавора, јер је та утакмица само један од корака ка новом циљу који имамо. Нема опуштања, уједињени смо као тим и то ћемо показати и у наредним дуелима.

Лазетић је додао да је Јавор један од најнезгоднијих противника, посебно у овом делу године јер су спремни су за овакве временске прилике.

– Добри су у транзицијама, ми смо у добром моменту и форми и спремни смо, иако увек има неких проблема, болесних или повређених играча. Видећемо да ли ће Јовановић и Антонић бити спремни за предстојећи меч. Цветиновић и Ђорђевић сигурно неће играти, а на лекарима је да процене за остале. Свакако ћемо извести најбољи могући тим против Јавора и сви који буду на терену даће све од себе да пред својом публиком победимо – закључио је Лазетић.

Везни играч Петар Станић, који је као појачање стигао у клуб из Црвене звезде, је нагласио да му није лако да се врати на терен после паузе од месец и по дана.

– Важно је да сам се опоравио, да сам здрав и спреман да у оба преостала дуела дам свој максимум. Ова полусезона је била добра, на трећем смо месту, и чињеница је да смо се ми, нови играчи, све боље уклапали у тим и систем како је сезона одмицала. Пре свега, богатији смо за велико искуство играња европских утакмица- рекао је Станић.

 Г. Ковач

Фото: Петар Станић се опоравио од повреде, фото: ТСЦ

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 17. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!