ФУДБАЛЕРИ ВОЈВОДИНЕ ИЗ БАЧKОГ ГРАДИШТА ПОБЕДИЛИ У ТАВАНKУТУ

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта пуном мером су се реваширали Таванкуту за пораз (0:3) у четртфиналу купа на територији ПФС Суботица. Савладали су у 22. колу војвођанског „севера“ Таванкут на њиховом терену резултатом 2:1 (1:1) и задржали „коту 5“ на табели.

– Изузетно важни бодови за даљи ток првенствене трке. Иако услови за игру нису били повољни, јер је дувао јак ветар, успели смо да освојимо цео плен. Из не баш обећавајуће акције домаћина, примили смо гол већ у седмом минуту. На три минута до одласка на одмор смо изједначили. Мартин Јелић је центрирао, дебитант са 17 година у стартној постави Ноел Ачаи је главом пребацио до Братислава Јелића, који је материјализовао добру акцију за 1:1. И кад су сви мислили да ће се утакмица завршити поделом плена, капитен Пеленгић је са средине терена проиграо Мартина Јелића налевом боку, који је утрчао са лоптом у средину, опалио левицом по њоји све је завршено кретањем домаћина са центра – 2:1 за нас. Kолико смо се радовали победи, толико сада тугујемо, јер смо касније сазнали да је млади Ачаи сломио руку и сада ће нас са руком у гипсу пратити са трибина. Немамо времана за превелику радост, јер нас већ у среду чека окршај код куће са Апатинцима, рапортирао нам је по повратку из Таванкута тренер Војводине из Бачког Градишта Ото Барта.

У немогућности да рачуна на Јанковића, Малића и Хасичића, Ото Барта је у Таванкуту извео следећи састав: Бабин, Илић, Петровић, Радојковић, М. Јелић, Д. Јелић, Проданов, Солдат (Рондовић), Ачаи (Ћирић), Б. Јелић, Пеленгић.

Већ смо рекли да у среду не може да се рачуна на Ачаиа, али ни на Мартина Јелића, који, баш, тог дана има испит на факултету. Међутим, враћа се поменута „тројка“ и рачуна се на нова три бода против Апатинаца.

Аутор: В. Јанков

Фото (В. Јанков): Браћа Мартин и Давор Јелић су важне карике у ланцу Градиштанаца

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 18. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!