Фудбалерима Војводине из Бачког Градишта баш не иде у актуелној сезони војвођанског „севера“. Укњижили су четврти пораз у пет утамица и са три бода су при самом дну табеле са још три екипе истог бодовног стања. За разлику од ранијих утакмица, у Раткову су против новајлије Радничког 1918 први пут ове сезоне постигли два гола и били два пута у вођству, али су примили три.

Добро су Градиштанци отвирили утакмицу и у 12. минуту, после неуспеле офсајд замке домаћина, Милош Божић је из другог плана утрчао и савладао голмана за 0:1. Само четири минута касније било је 1:1, јер је Дарио Божичић шутирао са двадесетак метара и лопта се нашла иза леђа голмана Јована Тешића. Минут касније, Давид Савков је искористо смушеност одбране домаћина и постигао гол за 1:2. Није дуго трајало вођство Градиштанаца. Играо се 22. минут и голман Тешић је у свом казненом простору оборио Филиповића, па је судија Јовица Десница из Апатина досудио најстрожу казну. Бужичић је са беле тачке погодио стативу, али је судија поновио извођење пенала, јер је проценио да је Тешић пре времена кренуо. Поновљени казнени ударац реализовао је Душан Новаковић.

У наставку само један гол и то у мрежи Војводине. Стрелац је био већ поменути Божичић у 71. минуту. Имајући у виду да је у 79. минуту искључен домаћи играч Саша Милојевић, очекивало се да ће Војводина искористити бројчану предност на терену и стићи макар до бода, али промене резултата није било.

Додали бисмо да је, најблаже речено, био чудан критеријум суђења, јер су Градиштанци, чак, осам пута јавно опоменути, а домаћин је, уз већ поменути црвени картон, само једанпут пожутео.

Знајући да су се растали тренер Светозар Совиљ и Војводина, екипа из Бачког Градишта није имала тренера на клупи у Раткову, а на терену је играо следећи састав: Тешић, Илић (од 88. Тубић), Свилар, Драшко, Рајачић, Тешановић (од 57. Михајловић), Савков, Пеленгић, Божић (од 88. Миладинов), Проданов, Kиш (од 57. Kолаковић).

Има наговешатаја, мада још једну утакмицу могу да играју без тренера на клупи, да ће се ове недеље разрешити питање тренера и, можда, ангажовати још један или два играча до краја прелазног тока 15. септембра. Али, о том када све буде извесно. У наредном колу Војводина дочекује Kрила Kрајине из Бачке Паланке.

Аутор: В. Јанков

Фото: Пред почетак утакмице у Раткову

Извор: http://www.srbijasport.net