ФУДБАЛЕРИ ВОЈВОДИНЕ ПОЗДРАВЉАЈУ УСПЕХ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ САМО ДА ВОШИ КРЕНЕ У ГОСТИМА

Успех српске фудбалске репрезентације у квалификационом мечу са Црногорцима, што у пракси значи и пласман на Европско првенство после 24 године, рефлектовао се и на расположење у свим сегментима српског друштва.

Истина, теоретске рачунице могу Стојковићеве изабранике да оставе испод линије, али чињеница да сада сами одлучују о сопственој судбини увећава проценат вероватноће у њихову корист. И на теренима ФЦ Вујадин Бошков, где се фудбалери Војводине припремају за искушења која следе, влада победничко расположење. Један од најзапаженијих Вошиних узданица у овој сезони, штопер Ђорђе Црномарковић радо је са Дневниковом екипом поделио радост победника.

-Заслужили смо, као нација која истински живи за фудбал, да се коначно пласирамо на Европско првенство, први пут под заставом Србије – расположен за разговор био је Црномарковић. – Сам сам код куће гледао утакмицу, сам се радовао, али и нервирао због резултатске неизвесности до 20 минута пред крај. Данас се и на тренингу осети лепо расположење, репрезентација и њена победа била је тема свих разговора и пре и после тренинга. Свима нам је

драго, заслужила је то генерација, под диригентском палицом селектора Драгана Стојковића.

Црномарковић је играч који компромисе не признаје када је о такмичењу реч и када је у питању лични улог у напору колектива да постигне позитиван резултат. Још на припремама у Словенији означен као нови командант новосадске одбране, увек је био на висини задатка, на врло одговорној позицији у саставу где су повреде редовни пратиоци играча.

-Због повреде сам паузирао неколико дана, али сада је све у реду. У Новом Пазару сам добио ударац од кога су остале последице. Жао ми је што смо прошли, како смо прошли. Имали смо ритам који је обећавао у првом полувремену. Шта се десило у наставку, то сами себи не можемо да разјаснимо. У праву је тренер, свака му је на месту. Проблем је у менталитету екипе која девет месеци нема победу у гостима. Радимо на томе, упињемо се да прекинемо негативну традицију. Верујете, само једна победа на страни окренула би све у нашу корист. Само да очепи, да нам крене, имамо тим, све услове имамо… Наравно, уз позитивну серију на Карађорђу. Хвала нашим навијачима на стрпљењу и на свесрдном бодрењу на нашем стадиону, али и на гхостујућем теренима- истакао је Црномарковић, користећи прилику да позове навијаче да у недељу, 22. октобра у 18 часова подрже Војводину у суперлигашком мечу 12. кола са Радником.

Л.Бакмаз

Фото: Дневник
 
 
ОБЈАВЉЕНО: 18. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!