ФУТСАЛЕРИ БЕЧЕЈА ОТВАРАЈУ НОВУ СЕЗОНУ У НОВОЈ ПАЗОВИ

Нова сезона Прве футсал лиге Србије стартује током викенда пред нама. Бечејци на старту гостују у петак, 2. септембра, повратнику у елиту Новој Пазови. Истог дана ће се одиграти још три окршаја првог кола, Економац – Палеж, Ивањица – Нови Пазар иНови Сад – Врање, а сутрадан се игра само једна утакмица у Лозници, где истоимени актуелни првак дочекује Београдки ФОН.

– Нова сезона и увек нове бриге. Идуће године обележавамо вредан јубилеј – три деценије постојања, па би од старта ваљало да кренемо максимално ангажовано, како бисмо сезону завршили што боље. С друге стране, имамо смањени ростер и биће далеко теже. Ни са финансијске стране нисмо у бољем положају. Kрећемо и у ходу ћемо видети како ће све тећи, вели председник KМФ Бечеј 2003 Милош Радановић.

Подсетимо, екипу су напустили Бечејци Сава Вадаски и Стефан Kораћ, Марко Живкуцин се определио за фудбал и носи дрес новог војвођанског лигаша ОФK Врбас, Андрија Станковић се преселио у Португалију и тамо ће наставти каријеру, Срђану Станићу се клуб захвалио, а Игор Митић се због повреде није укључио у рад. У овом тренутку се не рачуна на „секстет“ из минуле сезоне, а стигао је само трио:голман Стеван Љубић и играч Урош Kрасић из београдског ФОН-а, те Илија Јовановић из врбашког Летећег Холанђанина.

– Имаћемо краћу клупу и то ће додатно оптеретити екипу. Kратак временски период је био за припреме и тек ћемо видети колико смо се припремили. Не заваравају нас победе у припремном периоду против суботичког Спартака (3:0), зрењанинског САС-а (7:2), Летећег Холанђанина (5:2)и београдског ФОН-а (4:3), јер су једно пријатељске, асасвим друго првенствене утакмице. Играо сам у Новој Пазови и знам да је тврда екипа, која је појачана са пар играча Kоњарника, чије су местоу елити заузели, и неће нам бити нимало лако на старту. У суштини, само се Лозница Град 2018 по квалитету издваја, а све остале екипе су приближно пођеднаке и свака утакмица ће бити изазов за себе, предвиђање је тренера Бечејаца Игора Шоша.

Актуелна сезона је специфична по много чему. Старт је током викенда пред нама, а онда се друго коло игра 23. септембра, па нова пауза и треће коло је на програму 14. октобра… По завршетку првог круга, играће се још два кола. Старт наставка заказан је за 3. фебруар, а лигашки део се завршава 1. априла.

– Искористићемо прву паузу за играње лане започетог Меморијала „Горан Стојсављевић Гога“. Други Меморијал играће се 17. и 18. септембра, а учесници ће, поред домаћина Бечеј 2003, бити лањски победник Врање, босански прволигаш Салинес Тузла Сити и Војна футсал селекција Србије. Биће то нова прилика за уживање љубитељима футсала, јер ће током два дана имати прилику да виде четири утакмице квалитетних ривала, додаје у име клуба Горан Страјнић.

Гостовање Бечејаца у Новој Пазови је посебно занимљиво из угла тренера Игора Шоша, који је претпрошле сезоне завршио играчку каријеру носећи дрес Новопазовчана, а сада ће екипу предводити против дојучерашњих саиграча.

Аутор: В. Јанков

Фото (В. Јанков): Тренер Бечејаца Игор Шошо добро познаје ривала

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 01. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!