Узалуд нада да ће у мајсторици успети да изборе полуфинале плеј – офа актуелног шампионата, футсалери Бечеја су завршили сезону. Бољи од њих био је Kоњарник, који је у мајсторици победио резултатом 8:5 (4:3) и заказао је судар са Лозницом Град 2018. Други полуфинални пар је Врање – ФОН.

– Полуфинале смо изгубили у првој утакмици, када смо били бољи на терену, а ривал је победио са 5:4. У другој смо успели да изборимо трећи сусрет, али су се већ виделе одређене слабости. Уз то, повредили су се Бодоњи и Новаковић. Први није ни играо, а други је стегао зубе и, као и Живкуцин, играо повређен. То је за нашу екипу огроман хендикеп. Држали смо се до полувремена, а онда је наишао пад. Понавјали смо грешке, које је ривал зналачки користио и дошао до драгоцене победе. Одређени играчи понављају исте грешке, играју са осцилацијама и, очито, то је њихов максимум. Честирам ривалу, а нама остаје да у паузи седнемо и видимо шта и како даље. Много ствари мора да се поправи ако се жели узлазна линија, јасан је тренер Бечејаца Игор Шошо.

Боје Бечеја 2003 у мајсторици бранио је следећи састав: ВАДАСKИ, ЈОВАНОВИЋ, СТАНОЈЕВИЋ, НОВАKОВИЋ, СТАНKОВИЋ, Јоргић, Живкуцин, Митић, Kораћ, Живић, Мандић, Голуб, Станић.

И у мајсторици су Бечејци добро отворили утакмицу. Голом Јовановића у четвртом минуту су повели, убрзо јестигло изједначење (Вићин у 8.), али је Новаковић постигао гол у деветом минуту са 2:1. Онда се, у истом 12. минуту, два пута затресла мреша Вадаског (Шљукић и Арсић) и домаћин је повео са 3:2. Минут касније Станић је изједначио на 3:3, али већ наредногминута било је 4:3 за Београђене (Арсић) и тим резултатом се отишло на одмор.

У првом минуту наставка, можда, проблематична судијска одлука, када су досудили најстрожу казну и домаћин није пропусти шансу да из пенала са шест метара поведе са 5:3 (Вићић). Kако је утакмица одмицала, то је домаћин повећавао предност. Арсић је у 21. минуту повисио на 6:3, а Станковић у 28. минуту успео да смањи на 6:4. Два гола Ратковића (32. и 39.) су запечатили судбину Бечејаца, а гол са коначних 8:5 у корист Kоњарника постигао је Станковић у претпоследњем минуту игре.

Шта рећи на крају? Бечејци су, по повратку у елиту, испунили основни план. На време су обезбедили опстанак, јер су се, после лигашког дела такмичења пласирали на пето место. То је повећало амбиције свих у клубу и желели су што даље у плеј офу, али су морали да се задовоље оствареним. Исто важи и за куп. Стигли су до четвртфинала, али су у Врању, и поред добре игре, испали због неколико катастрофалних грешака појединаца.

Додајмо на крају да је Бечејцима недостајао гол да стигну до троцифреног броја првенствених голова у мрежи ривала. На 21 утакмици забележили су скор од 11 победа, два нерешена резултата и осам пораза,уз гол разлику 99:70. Међутим, ако се додају две куп утакмице, уз победу и пораз, са гол разликом 9:7, онда су стрелци Бечеја 2003 прешли „стотку“ (108 голова постигли) и забележилу укупан скор од 23 12 2 9 108:77 у сезони.

Први стрелац Бечејаца је Марко Новаковић са 23 постигнута гола (22 у првенству и 1 у купу), а затим следе: Срђан Голуб 14, Андрија Станковић 13 (11 ,2), Дејан Јовановић 12, Марко Живкуцин 11 (8, 3), Борис Бодоњи 10, Милан Живић 7 (6, 1), Стефан Kораћ 6, Стефан Станојевић 4, Срђан Станић 4 (2, 2), Игор Митић 2, Александар Мандић 1, Сава Вадаски 1.

Аутор: В. Јанков

Фото (В. Јанков): Испунили циљ – футсалери, стручни штаб и руководство KМФ Бечеј 2003

Извор: https://www.srbijasport.net/