ГАЈИЋ И ИВКОВИЋ ЗА НАСТАВАК СЕРИЈЕ

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА
 
РАДНИЧКИ (СМ) – РФК ГРАФИЧАР 2:1 (0:0)
 
Стрелци: Гајић у 57. и Ивковић у 82. за Раднички, Радојевић у 90+2. за РФК Графичар.
 
РАДНИЧКИ: Остојић 7, Ивић 7, Гајић 7,5, Стефановић 7, Илић 7,5, Митровић 7 (од 72. Ђукановић -), Н. Цветковић 6,5 (од 46. Прљевић 6,5), Трипковић 6,5 (од 46. Ивковић 8), С. Цветковић 6,5 (од 67. Мићић 6,5), Србијанац (од 46. Миодраговић 7), Исаиловић 7,5.
 
РФК ГРАФИЧАР: Гутеша 6,5, Матић 6,5, Марић 6,5, Ј. Мијатовић 7 (од 62. М. Мијатовић 7), Васиљевић 6,5, Стојановић 6 (од 46. Шљивић 6,5), Ђурић 6,5 (од 46. Недељковић 6,5), Вукичевић 6,5 (од 62. Јовановић 6), Ајдар 7, Младеновић 6,5, Максимовић 6,5 (од 62. Радојевић 7)
 
Играч утакмице: Ђорђе Ивковић Гледалаца: 400. Судија: Стефан Ђокић (Власотинце) 7. Помоћници: Милош Тошић (Власотинце), Милош Матић (Сврљиг). Жути картони: Гајић, Ивић, Остојић (Раднички, СМ), Ајдар (РФК Графичар).
 
Наставили су Митровчани серију без пораза, у другом полувремену надиграли су млади састав из Београда и освојили важне бодове. Нису се гледаоци ни сместили на трибине, а у прилици да савлада Остојића нашао се Ајдар, чији је ударац са пет метара зауставио голман Митровчана, да би Исаиловић отклонио опасност пред мрежом, после покушаја Јована Мијатовића са дистанце. Нова прилика за Графичар виђена је убрзо, после дуплог паса Стојановић је покушао да савлада Остојића, али чувар мреже био је добро постављен и рутински је интервенисао. Десет минута касније Мијатовић је изазвао уздахе на трибинама, атрактиван покушај маказицама завршио је поред стативе. Консолидовали су се Митровчани и почели да прете гостима преко агилних Гајића и Митровића. Први ударац у оквир гола Гутеше упутио је Срђан Цветковић са дистанце, голман „графоса” био је добро постављен и успешно интервенисао. Најбољу прилику изабраници Горана Јанковића имали су пред одлазак на одмор, после соло продора и ударца Митровића лопту је са гол линије избацио Ђурић, да би потом ударац Стефановића био блокиран. Наставак је донео и прву радост за Митровчане, резевиста Ивковић послао је лопту у простор, Гајић изашао испред Гутеше и рутински погодио мрежу. Могли су гости до изједначења у 76. минуту, после центаршуга Ајдара, највиши у скоку био је Радојевић, али ударац главом парадом је зауставио Остојић. У јеку иницијативе Београђана уследиоје контранапад Радничког, Ивковић је изашао испред Гутеше обишао га и удвостручио предност ,,црвених”. Предност домаћина смањио је Радојевић у надокнади времена, ударац са 25 метара завршио је у горњем углу, што је испоставиће се био и коначан резултат утакмице.
 
С. Б.
 
ОБЈАВЉЕНО: 02. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!