ГФК ДУБОЧИЦА- ИНЂИЈА ТОЈО ТИРЕС 2:1

Сремци нису успели да избегну пораз од бољих Лесковчана

ГФК ДУБОЧИЦА- ИНЂИЈА ТОЈО ТИРЕС 2:1 (1:1)

Стрелци: Савић у 43. и Белић у 88. за ГФК Дубочицу, Маричић у 45. за Инђију Тојо Тирес.

Стадион: „Дубочица”. Гледалаца: 500. Судија: Мирослав Матић (Лозница). Помоћници: Урош Радовановић (Гружа), Стефан Јеремић (Прибој). Жути картони: Стојановић, Белић (ГФК Дубочица)

ГФК ДУБОЧИЦА: Станковић, Ђорђевић, Стевановић, Савић, Ђокић (од 62. Тасић), Ђурић (од 79. Стојановић), Милић (од 66. Љубеновић), Јованчић, Белић, Момчиловић, Илић.

ИНЂИЈА ТОЈО ТИРЕС: Велимировић, Митровић, Ђоковић, Маричић (од 79. Абрамушић), Ђорђевић (од 66. В. Јањић), Врбић, М. Јањић (од 90. Гајиловић), Десанчић, Мијаиловић, Стојановић (од 79. Дервиш), Радосављевић (од 66. Кукољ).

Киша која је немилосрдно падала током целог дербија утицала је на расположење Лесковчана и смањено интересовање навијача. ОФК Београд пролеће чека са великом и тешко достижном предношћу над пратиоцима, који су се после меча под Хисаром изједначили на деоби другог места са по 34 бода. Претерано опрезна игра није донела најављено задовољство гледаоцима, али домаћин је био срећнији, и са оваквом игром освојио је три бода.

Повели су Лесковчани после акције по левој страни и добре асистенције за капитена Савића, који је остао без чувара и из близине млаким ударцем по земљи послао лопту у мрежу. Радост домаћина кратко је трајала, осветили су се мала неопрезност и конфузија у одбрани, па је искусни састав гостију преко Маричића успео да изједначи.

ГФК Дубочица је као најбољи лесковачки клуб у години на измаку добила признање Савеза спортова, па је у другом делу настојала да то оправда и освоји бодове, а по киши и хладном врмену гледаоци су стрпљиво чекали гол одлуке. Заледила се, међутим, крв Лесковчанима у 73. минуту када је резервиста В. Јањић прокоцкао најбољу шансу на утакмици и дозволо да млади голман Станковић избаци лопту у корнер. Било је периода игре и ситуација на половини гостију, које су обећавале промену резултата, али стигла је у  последњим минутима дербија.

Киша и клизава лопта посрећили су се домаћину. Гости олако изгубили лопту на средини терена, да би се Ђорђе Белић одважио да са више од 20 метара шутира на гол. Лопта је ишла према доњем углу, очекивало се да постане плен голмана Велимировића, али почетнички је погрешио и помогао нападачу Лесковчана да погоди мрежу. Времена, знања и снаге у редовима гостију, више није било. Лесковчанма остаје да славе, јер су до сада остварили изненађујуће добре резултате у сврстали се у фаворите за пласман у елиту.

ФОТО: М. Стаменковић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!