ГФК СЛОБОДА – НОВИ САД 1921 3:3

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

ГФК СЛОБОДА – НОВИ САД 1921 3:3 (0:1)

Стрелци:Чарлс у 48. и 73, Рашковић у 78. за Слободу, Марковић у другом, Гвозденовић у 46. Милосавић у 75. за Нови Сад.

ГФК СЛОБОДА: Савић 6, Јанковић 6,5 (од 66. Тумбас 6), Цветић 6,5, Алић 6,5 (од 90. Радоман -), Т. Глишовић 7 (од 83. Србијанац-), Рашковић 7 (од 83. Гајић -), Силађи 6,5 (од 66. Ескић 6,5), Ђукић 6,5, Чарлс 8, Јовановић 6,5.

НОВИ САД: Пушкић 6,5, Крстић 6 (од80. Врекић-), Милосавић 6,5 (од 93. Сердар -), Рац 6 (од 66. Влалукин 6,5), Кокир 6 (од 66. Станисављевић -), Пашагић 6, Маига 6, Благојевић 6, Мандић 6, Марковић 6,5 (од 46. Гвозденовић -), Илић 6.

Играч утакмице: Чарлс

Стадион: „Радомир Антић“ у Ужицу. Гледалаца: 3.000.Судија: Данило Јеринић (Београд) 6. Помоћници: Иван Цветковић, Немања Арнаутовић. Жути картони: Цветић, Р. Глишовић (ГФК Слобода), Марковић, Милосавић (Нови Сад).

Тек што се закотрљала лопта на стадиону „Радомир Антић“ уследио је хладан туш за бројне навијаче Слободе. Лако су гости улазили у казнени простор „црвено-црних“, лопта је стигла до усамљеног Марковића, који је прецизним ударцем главом погодио угао иза немоћног Савића.

Био је то шок за играче домаћих, али брзо су се пробудили. Чарлс је запретио у 6. минуту са ивице казненог простора, али лопта је завршила поред стативе Пушкића.

Мало касније, шанса и за Тодора Глишовића али шутирао је директно у чувара мреже гостију. Иницијатива Ужичана се наставила, одлично су комбиновали Раде и Тодор Глишовић по десној страни, а на повратну лопту уследио је ударац Силађија, Пушкић је био на месту. Одбијену лопту у мрежу је убацио Чарлс, али гол је поништен због офсајда.

Голман Канаринаца истакао се и у 15. минуту када је парадом зауставио ударац Алића са 20 метара. У 21. минуту опет покушавају домаћи са дистанце, али ударац Силађија, после одбитка, завршио је поред стативе. Одлична шанса за госте у 31. минуту Милосавић је изашао испред Савића, али голман домаћина био је сигуран.

Како је почело прво полувреме, тако је кренуло и у наставку. Играо се 47. минут, после дубинске лопте у шеснастерац гостију, најбоље се снашао Чарлс, само се „поклонио“ и убацио лопту у небрањену мрежу Новосађана. Уследила је ерупција одушевљења присталица домаћих.

Два минута касније запретио је Силађи али лопта је завршила преко гола. У 53. минуту Чарлс је поново био прецизан, али налазио се у недозвољеној позицији.

Много нервозе и чврстих дуела и у другом полувремену, па се до следеће прилике чекало до 58. минута када Рашковић са 18 метара шутира у Пушкића.

Први ударац гостију у другом полувремену завршио је голом. Резервиста Гвозденовић шутирао је снажно са 30 метара у горњи десни угао, Савић је само мога да парадом улепша погодак.

У 66. минуту покушали су Ужичани после прекида, Раде Глишовић био је највиши у скоку, али гости су избацили лопту са гол линије. Тумбас је покушао у 72. минуту, са ивице казненог простора гађао је угао, али није био прецизан. Већ у следећем нападу изјадначење: Ескић је центрирао из шеснаестерца и поново је на месту био Чарлс и није било тешко да погоди мрежу -2:2.

Само два минута касније контранапад гостију и мат у три потеза, Милосавић је ударцем са 15 метара био неумољив. Утакмица за неверицу на стадиону крај Ђетиње, у 78. минуту – 3:3. Рашковић је искористио повратну лопту и ударцем са 15 метара савладао Пушкића.

Играо се 83. минут кад је у прилици био Јовановић на пас Тодора Глишовића, али лопта је завршила преко пречке Новосађана. Резервиста гостију Влалукин изненада је у 87. минуту изашао пред Савића али шутирао је поред стативе.

И. З.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!