ГФК СЛОБОДА – РАДНИЧКИ (СМ) 0:0

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

ГФК Слобода – Раднички (СМ) 0:0

ГФК СЛОБОДА: Вукашиновић 7, Цветић 6,5, Милекић 7 (од 71. Рашковић 7), Ђукић 6 (од 46. Т. Глишовић 7). Шушњар 7,5, Р. Глишовић 7, Голубовић 6,5 (од 87. Јовановић -), Ристић 7,5, Петровић 6 (од 46. Јеремић 7), Миличић 7 (од 85. Гајић -), Станојевић 6,5.

РАДНИЧКИ (СМ): Драгићевић 7. Миодраговић 6, Ивић 6,5, Гајић 6 (од 62. Пиус 6,5), Игњатовић 6, Петровић 6, Милинковић 6,5 (од 62. Илић 6 ), Ђорђевић 6 (од 75. М. Ковачевић -), Илић 6,5, Грбовић 6, (од 62. С. Ковачевић 6), Маринковић 6,5.

Играч утакмице: Ристић

Стадион „Радомир Антић“ у Ужицу. Гледалаца: 1.000. Судија: Александар Вукадиновић (Ниш) 7. Помоћници: Милош Митић (Сврљиг), Немања Тодоровић (Јагодина). Жути картон: Ђукић (ГФК Слобода).

Три бода била су важна оба ривала, али морали су да се задовоље бодом. Коме ће бити значајнији у коначном збиру биће јасно тек после подвлачења црте, али Ужичани могу више да жале за пропуштеним приликама.
Првих 45 минута било је за заборав. Било је жеље за игром међу актерима дуела, али није преточено у резултат. Сва дешавања на терену одвијала су се између шеснаестераца, без прилика за постизање гола. Монотонију у 20. минуту, прекинули гости, Стефан Илић прошао је по левој страни и центрирао на петерац. лопту је главом захватио капитен Милинковић, али на срећу завршила је изнад пречке. Сличан покушај имала је и Слобода у 33. минуту: слободан ударац извео је Ристић, а Раде Глишовић са петерца гађао главом и лопта је прохујала изнад гола. И то је, практично, било све у првом полувемену.
Ужичани су, на почетку наставка, извршили две измене, у свлачионици су остали Ђукић и Петровић, а уместо њих на терену су изашли Тодор Глишовић и Марко Јеремић, па су унели дозу живости у игру. Грбовић је у 52. минуту одлично пронашао Милинковића који је главом са 15 метара шутирао поред стативе. Добру прилику за Слободу пропустио је Шушњар, у 62. минуту после одличног проигравања Ристића, али лопта је завршила у ауту.
На нову прилику чекало се до 73. минута, када је Цветић ударцем главом погодио пречку, после корнера Ристића. У 82. минуту Ужичани су пропустили најбољу прилику: Шушњар је одлично прошао по десном боку и несебично упослио Јеремића, али лопту је, после ударца са четири метра, са линије избацио Маринковић.
Само минут касније исти актери, у идентичној прилици, али шут Јеремића зауставио је голман Драгићевић.

З. Ђоковић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!