ГФК СЛОВЕН НА ПРЕМИЈЕРИ СА БЕЧЕЈОМ 1918, БОРАЦ У ПРЕДНОСТИ ПРОТИВ ФИЗИЧКИ ТАНКИХ КУЉАНА, КО ЋЕ „ПРЕПЛИВАТИ“ ТАМИШ, ДИНАМО 1945 ИЛИ 1. МАЈ?

Српска лига, Војводина, стартује после дужег времена без изразитог фаворита и сви су изгледи да ће првенство бити изједначено. Сваки такмац тражи прилику да се што боље позиционира и обезбеди што раније од евентуалних изненађења. По свему судећи да се наслутити да ће поново Борац и Нафтагас бити у врху, до њих Омладинац и можда неко од новајлија. Остали ће гравитирати ка златној средини, што даље од опасне зоне. Клубови који гравитирају ближе Београду, као што је Подунавац, Јединство и Омладинац, у бољој су позицији од осталих кад је у питању ангажовање бонуса из београдских клубова.

Хајдук 1912 на премијери дочекује квалитетан састав из Шајкаша. Редове домаћина је напустио комплетан играчки кадар и сутра ће тренер Жељко Рачић извести нову поставу, предвођену новајлијама Савковићем, Марковићем, Јовановићем, Крнетом и Живковићем. Касно су почели припреме, скупљали су се у ходу и тек су комплетни од уторка. Физички су недовољно спремни и ако се томе дода тежак распоред, пред Куљанима су велика искушења. Долази добро организовани Борац, који уназад три сезоне игра добро у континуитету. Не мењају састав и успешног тренера Филиповића, тако са неколико појачања представљаће респектабилан састав.

Нафтагас је домаћин Старопазовчанима у улози фаворита. Домаћин има један од најискуснијих састава, дуго играју заједно, ради се о чврстој, озбиљној и хомогеној екипи. Јединство је непознаница, нису пуно мењали и снабдели су се бонусима из Београда.

Окосницу новајлије ГФК Словена сачињавају играчи из Војвођанске лиге. Да поменемо Радовића, Радишића, Маринковића, Алексића, Перошевића, Стојисављевића, бонусе Куљанина, Лукешевића и Великића. Много су добили доласком провереног стручњака Зорана Васиљевића, који инсистира на дисциплини, тактичкој зрелости и увидео је да има еламената за напредак. Бечеј 1918, први ривал, формирао је бољи тим него прошле сезоне. Ангажовали су тренера Зорана Левнаића и 5-6 новајлија. Ради се о такмичарској екипи, предвођеној Варгом, Зељковићем, Томићем…

ОФК Кикинда се вратила на велика врата међу српсколигаше и надају се да неће поновити претходну неуспешну српсколигашку сезону. Ангажовали су тренера Владимира Шпоњу из Слоге и неколико познатих српсколигашких играча. Ради се о тврдој и такмичарски скројеној екипи која ће против Омладинца покушати да изненади и тако скрати период адаптације на виши ранг. Бановчани су задржали окосницу тима и појачали се са 2-3 искуснија играча. Много су добили са Ахчином, Дечићем, Вучинићем и младим и амбициозним тренером Лежајићем покушаће да направе крупан помак ка врху.

Недеља је резервисана за мечеве у Панчеву, Новом Саду, Адорјану и Белегишу.

Подунавац дочекује новајлију Железничар из Инђије. Тренер Драган Стевановић на располагању има чврст и агресиван састав, који добро користи погодности специфичног терена. Снага ривала из Инђије заснива се на саставу из претходне сезоне, освеженом са неколико новајлија. За већину су непознаница и не крију да желе да буду конкурентни са осталима.

У Панчеву се састају Динамо 1945 и 1. мај, два ривала који имају великих организационих и кадровских проблема. Домаћин се додатно подмладио и водиће борбу за опстанак. Румљани су остали без комплетног играчког кадра, дошао је тренер Белић, коме неће бити лако да у материјалној оскудници уради нешто више. Раније је било говора о фузији два румљанска српсколигаша, али се све завршило на покушајима. Штета, јер смо мишљења да је за Руму превише да има два српсколигаша.

Кабел је у прилици да ставара нови млади тим. Павлица, Поповић, Керкез и Кокановић су појачали редове прволигаша Младости ГАТ. Као филијала Војводине добили су и очекују неколико омладинаца тако да се још селектирају. На Штранд долази појачан и озбиљно реконструисан Раднички. Имају новог спонзора, младог тренера Рауковића и неколико квалитетних новајлија.

Тиса са Веслиновим, Костићем, Митровићем, Вијицом у наступајућој сезони представљаће важан фактор кад је у питању распоред снага у лиги. Представљају микс младости и искуства, и уколико се млађе снаге буду брже уклопиле нови тренеру ће бити олакшан посао. ОФК Бачка са Тасићем, Веселиновићем, Анђелковићем, Милијашевићем имају амбиције да се вину високо и подсете на не тако давно успешне дане. Да ли су амбиције на месту видеће се већ на мечу у Адорјану.

Извор: https://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 11. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!