ГФK СЛОВЕН – СЛОБОДА (ДОЊИ ТОВАРНИК) 5:2 (2:2)

Занимљива утакмица по тешким условима за игру: прохладно време, а терен натопљен водом. Домаћину су (не)фудбалски услови очигледно више одговарали. С друге стране, Слобода је током првог полувремена, после сваког вођства ГФK Словена успевала да се „врати у игру“ и до средине другог била је, мање – више, равноправан ривал. Међутим, завршница утакмице је припала домаћину, који је у својим редовима имао изузетно расположеног за игру Цвијића.

После центаршута Живковића у 21. минуту, пред голом Слободе најбоље је био постављен Јандрић, који рутински шаље лопту у мрежу. Гости из Доњег Товарника су поравнали резултат 7-9 минута касније, преко Лазаревића, који одбијену лопту шаље је иза леђа Шегавца. Лепа акција ГФK Словена виђена је у 34. минуту: Живковић упућује центаршут пред гол Слободе, где је прихвата Јандрић и шаље је уназад, до Цвијић, који одлично шутира са око 16 метара за ново вођство домаћина. Резултатска предност ГФK Словена трајала је свега неколико минута, тачније до 38. минута, када је центаршут Вукотића, Ђуричић претворио у гол.

Завршница утакмице је у потпуности припала домаћину. Најпре је Цвијић у 72. минуту, голом из слободнох ударца „матирао“ Петровића. Нешто касније, после центаршута Цвијића, Јандрић постиже још један гол. Kоначно, „шлаг на торти“ је трећи гол Цвијића у последњим тренуцима утакмице: дуго је вукао лопту по десној страни, вешто избегавајући дуеле са противничком одбраном и када се приуближио голу, уследио је пшрецвизан шут за коначних 5:2.

РУМА. Игралиште: ГФK Словен. Гледалаца: 250. Судија: Милош Неговановић (Сремска Митровица). Стрелци: Цвијић у 34, 72. и 90. и Јандрић у 21. и 80. минуту (ГФK Словен), Лазаревић у 29. и Ђуричић у 38. минуту (Слобода). Жути картони: Батало (ГФK Словен), Kубуровић, Јосимов и Павловић (Слобода).

ГФK СЛОВЕН: Шегавац, Симић, Савиновић, Јовановић, Јандрић (од 87. Ступар), Пузић (од 87. Маловић), Илић, Живковић (од 70. Видовић), Стојисављевић, Батало (од 90. Мандић), Цвијић.

СЛОБОДА (ДТ): Петровић, Глишић (од 57. Пилиповић), Kубуровић, Јосимов, Терзић, Антић (од 75. Драгојевић), Kобиљски (од 81. Јошић), Ђуричић (од 81. Ђорић), Вукотић, Лазаревић, Павловић (од 57. Милинковић).

Играч утакмице: Стефан Цвијић.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 17. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!