ГОЛ ОДЛУКЕ НАГРАДА ЗА ТРУД

ТЕКСТИЛАЦ, ПОСЛЕ ОФК БЕОГРАДА БОЉИ И ОД ИНЂИЈЕ, МИЛОШ ЗЛИЧИЋ ЗА ПЛЕН

Екипа тренера Бранка Мирјачића наставила је успешну серију, положила је на плећа још једног озбиљног кандидати за пласман у елиту. После ОФК Београда, на Градском стдиону без бодова је остала и другопласирана Инђија.  Оџачани су успели да преокрену резултат, што говори о њиховој психолошкој спремности. После лепог гола Михајловића, у 22. минуту, Инђијци су брзо примили гол, снажни нападач, Нигеријац Принц искористио је слабу реакцију чувара и матирао немоћног Тасића. 

Гол одлуке постигао је Милош Зличић (25), ушао је у игру у 59. минуту, а само пет минута касније погодио је мрежу. Голу одлуке претходила је акција борбеног и упроног Ивана Давидовића, изборио се за лопту и правоврмено је проследио Зличићу. Уследио је прецизан шут по земљи са десет метара, а голману Тасићу остало је само да погледом испрати пут лопте у мрежу.

– Гол је био заслужена награда за све нас који смо изгарали за сваку лопту до краја. Победом смо заменили места са Инђијцима и прославили смо са навијачима, увек су нам ветар у леђа. Верујем да ће се та подршка, уз наставак добрих игара, све више повећавати до краја сезоне у којој нас очекује још много препрека – каже Зличић.

Оџачани су играма и резултатима заслужили респект конкурената за место у елитном рангу. 

– Остаје да подижем игру на виши ниво. Био ми је ово други гол, први пут сам погодио мрежу против Металца. Имамо одличан тим, у почекту нас, можда, и нису схаватили озбиљно, али како је време пролазило уверили смо ваљда све противнике да имамо квалитет да се упустимо у трку са најбољим екипама за виши ранг. 

Пред капитеном, Николом Марјановићем и саиграчима је утакмица у Лазаревцу против Колубаре, која је јесенас аутоголом Зличића освојила плен у Оџацима. 

– Били смо бољи, али нисмо искористили неколико повољних прилика. Десио ми се малер јер сам после набачене лопте постигао аутогол, што ми је тешко пало, јер смо остали без бодова. У дерби ћемо без двојице поузданих саиграча, Давидовића и Луковића. Верујем да ћемо оправдати поверење, у утакмицу улазимо са жељом да победимо. Немамо, међутим, илузију да ћемо до циља лако, Колубара је убедљиво поражена на Карабурми и желеће да се искупи. Имамо исте жеље, а надам се да ћемо успети да их реализујемо – јасан је Милош Зличић. 

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 19. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!