ГОЛЕАДА НА ПРИЈАТЕЉСКОЈ УТАКМИЦИ РАДНИЧКОГ И СЛАВИЈЕ

 У оквиру припрема фудбалери Радничког одиграли су пријатељску утакмицу против Славије из Новог Сада. Црвено црни су у првом полувремену водили са 4:0 да би гости након преокрета славили резултатом 4:5.

Распуцали су се стрелци на Бегеју, домаћин је у размаку од 15. минута постигао четири гола и био убедљив, а повео је аутоголом Жакуле у 19. минуту. На набацивање Јовановића, Маодуш је првенцем у дресу Зрењанинаца, удвостручио предност, а у 25. минуту, већ је, после шута Росића са ивице казненог простора, било 3:0. На асистенцију Маодуша, резултат полувремена постигао је млади Маркоски.
У наставку су се Новосађани разгоропадили, преокренули игру и згромили „јуноше“ српсколигаша. Батинић је у 47. минуту начео мрежу домаћих, потом је Грубовић искорисито грешку у одбрани Радничког и погодио иза голмана Носаља, а Добрин је, после продора по боку, нациљао по средини гола и смањио на 4:3. Са два гола Ружин је донео победу Славији, у 72. је изједначио резултат, а седам минута касније избегао офсајд замку, заобишао голмана Носаља за коначних – 4:5.

Раднички (Зр) – Славија (НС) 4:5 (4:0)

Зрењанин – Гледалаца: 80. Судија: Стефан Пјевач (Зрењанин). Стрелци: Жакула у 19 (аутогол), Маодуш у 23, Росић у 25, Маркоски у 34 за Раднички, а Батинић у 47, Грубовић у 56, Добрин у 69, Ружин у 72 и 79. минуту за Славију.

РАДНИЧКИ: Лекић, Марковић, Маодуш, Туркуљ, Шемић, Мастило, Стевановић, Крстинић, Росић, Јовановић, Маркоски. Још су играли: Носаљ, Јањатовић, Руњевац, Ковачевић, Радојичић, Бранков, Јоњев, Драговић, Обренић, Сабо.

СЛАВИЈА (НС): Завиша, Жакула, Сарић, Убовић, Заов, Јанић, Богојевић, Божовић, Вучковић, Батинић, Грубовић. Још су играли: Стојков, Бајић, Велковски, Бурка, Ружин, Добрин, Чавић.

Текст: Б. Цвијетић.

Извор: http://www.zrklik.com

ОБЈАВЉЕНО: 28. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!