ГОЛИЋ ТРАЖИ НАПАДАЧА

Инђија стартовала са припремама, стручни штаб полако, али сигурно формира играчки кадар

У минуле три сезоне Инђији је повратак у друштво најбољих измицао за педаљ. Утисак је да су Зелени константно сагоревали у жељи да трасирају пут међу најбољима, а данак турбулентним осцилацијама плаћан је у континуитету. Занимљиво је да су момци који су носили дрес прволигаша из сремске равнице, понекад се чинило, као од шале узимали меру фаворитима, а да су са друге стране без бодова остајали против аутсајдера. Прескупо су их коштали олако прокоцкани бодови, али време не може да се врати, те остаје да се види да ли су научили на властитим грешкама.

Јован Голић, темпераментни шеф струке, јуче је обавио прозивку, али у наредних неколико дана Зелени неће бити комплетни, јер поједини играчи нису присутни из оправданих разлога. Инђијци ће се уигравати у жестоком ритму, а у плану је да део припрема одраде ван Срема.

– Цела недеља ће протећи у пристизању играча. Такође, неки су ровити још од финиша минуле сезоне, међу њима је и Василије Јањић. Мислим да ћемо до понедељка бити комплетни, а тада ћемо стартовати са радом у јаком ритму. Са нама су неки играчи који су на проби, па ћемо у наредном периоду сагледати да ли се уклапају у систем којем тежимо.

Неколицина играча се парафом обавезала на верност Инђији, али далеко од тога да је добар део посла завршен када је о појачањима реч.

– Морамо да доведемо штопера, крилног офанзивца и централног нападача. Славиша Стојановић је остао, он је битан шраф у екипи, али хоћемо да ангажујемо неког ко би могао да га растерети на неки начин. Хоћемо да се смањи оптерећење на њега како би избегао повреде са којима је имао проблема у минулом првенству.

 

Зелени ће прве две недеље брусити форму у Инђији, а после тога планирају да се на десетак дана отисну ван сремске равнице.

– Златибор за мене није опција, јер је тамо превелика гужва. Кроз дан-два бисмо требали да знамо да ли ћемо боравити на Тари или у Лепенском виру. Мир нам је преко потребан, имамо гро нових играча и желимо да се отиснемо негде где ћемо моћи у миру да се упознајемо и радимо на формирању стила.

Уочи старта минуле три сезоне челни људи клуба су на сва звона најављивали да је циљ број један пласман у друштво најбољих. Поучени искуством, овога пута су опрезнији када зборе о амбицијама.

– Много тога зависи од појачања која ћемо довести. Они који постану део клуба треба да буду прави и подигну квалитет, у супротном знаћемо да нисмо добро обавили посао. За почетак, казаћу да је циљ плеј-оф. Сматрам да ће лига бити знатно квалитетнија, никоме неће бити лако да се нађе у првих осам екипа, ако то остваримо онда можемо да причамо о врху табеле. Да разјаснимо, немамо притисак да морамо у виши ранг као што је било минулих година – акцентовао је Јован Голић, шеф струке Инђије. 

ПОВЕРЕЊЕ ЧЕТВЕРЦУ ИЗ ШКОЛЕ

Поред Луке Кожовића, Александра Раца, Вахида Зимоњића, Богдана Рамуша и Илије Миодраговића који су парафирали уговоре са прволигашем из Срема, нова лица на јучерашњем тренингу био је и четверац из омладинске школе. Реч је о браћи Луки и Матији Добријевићу, Илији Чутовићу и Вукашину Ђурђевићу. Остаје да се види да ли ће кроз тренинге оправдати поверење које им је указано.

МЛАДОСТ ГАТ ПРВИ РИВАЛ

О томе како и у којој мери напредује брушење форме за предстојећу трку стручни штаб Инђије сагледаваће кроз пријатељске окршаје. Први тест Зелени ће имати против Младост Гата у Новом Саду (6. јул), а потом следе мечеви са Смедеревом, Борцем из Чачка, Словеном из Руме. У склопу генералне пробе Инђија ће стати на црту РФК Графичару.

ФОТО: М. Спасојевић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 25. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!