ГОЛМАН ПРОДУЖИО УГОВОР СА СПАРТАКОМ: МОЖЕМО И МОРАМО БОЉЕ НЕГО ЈЕСЕНАС

Голман Филип Манојловић продужио уговор са Спартаком до 2025. и нада се успешним резултатима у наставку првенства

Филип Манојловић у Спартак је стигао из Хетафеа. Голман Суботичана је пре одласка у Шпанију носио дрес Црвене звезде, због повреде леђа одлучио се за повратак у српски фудбал и одабрао клуб са севера Бачке.

Кад је током августа 2021. године дошао у јато Голубова за место пред голом конкурисали су чак тројица чувара мрежа Филип Дујмовић, Мишо Дубљанић и Ђорђе Вуканић. Обзиром да се полако враћа у форму након тешке повреде требало му је времена да заслужи „јединицу” Спартака. Све је ишло полако, а онда је коначно стао међу стативе и постао незамењив, што је била најбоља виза за наставак сарадње и потписивање уговора до јуна 2025.

– Нисам имао дилему око продужетка сарадње. Понуда је доказ да у клубу верују у мене. Веома ми је драго што остајем, надам се добрим играма и резултатима – каже Манојловић.

Суботичани су тренутно на припремама у Турској. Голубови свакодневно раде по дуплом програму, а како би што спремнији дочекали наставак првенства одиграли су и две контролне утакмице.

– Радимо одлично, веома сам задовољан. На пријатељским мечевима јачамо самопоуздање. До краја боравка у Анталији у плану су још две провере.

Спартак ће у Анталији остати до 23. јануара, а по повратку у Суботицу имаће и генералну пробу против РФК Новог Сада, пред прву утакмицу наставка првенства против Спартака у Суботици.

– Најбитније је да се нико не повреди. Верујем да ће преостали тестови потврдити да смо спремни за пролеће. На старту другог дела сезоне долази нам у госте одличан тим Брђана. Надам се да уз помоћ навијача можемо направити добар резултат и да ће то бити почетак успеха. Можемо и морамо много боље него јесенас – поручио је Манојловић.

Поред Црвене звезде у чијим је редовима поникао и стигао до првог тима Манојловић је носио дрес Сопота, Бежаније и ОФК Бачке, а пре четири године клуб из Љутице Богдана 1 продао га је Хетафеу. Није бранио за шпански клуб, одмах је послат на позајмицу у Паниониос, а потом у трећелигаша Сансе, одакле је и дошао у Суботицу. Био је трећи голман златне омладинске репрезентације Србије на Новом Зеланду 2015, на једном мечу био је и члан младог државног тима.

СЈАЈАН ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ

Филип Манојловић је у првом делу сезоне пред голом Спартака стајао на 20 утакмица.

На шест утакмица није примио гол.

Био је сјајан готово на сваком сусрету, па чак и када су Голубови остајали без бодова.

Посебно се истакао у покрајинском дербију против Војводине на „Карађорђу”, потом у дуелу са ТСЦ-ом, али и у реваншу са екипом Милана Раставца где су га Новосађани само једном савладали.

ФОТО: ФК Спартак

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 19. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!