ГОЛОВИ ИЗ ТИМСКЕ ИГРЕ

НАПАДАЧ МИЛОШ САВАНОВИЋ ПРВО ПОЈАЧАЊЕ ЕЛЕМИРСКОГ НАФТАГАСА

Кад је Милош Савановић, у пријатељском мечу Нафтагаса и Борца начео мрежу гостију, људи из шајкашког српсколигаша, кратко с у констатовали да је „најбољи играч у лиги“. Сигурно најбржи фудбалер у „Војводини“, уз гол је уписао и асистенцију, а недељу дана раније, две лопте убацио је у мрежу ОФК Београда.
– Три гола у две провере добар је учинак, али за мене је важније што играмо све боље и што се форма подиже – каже Савановић, новајлија екипе из Елемира. – У дуелу са Романтичарима било је добро, са Шајкашанима још боље и садржајније. Стигло је више новајлија и брзо су се уклопили у погон. Добро се ради, имамо и по два тренинга током дана, а тренер Владимир Грбушић млад је и пун елана. Најважније је да смо сви здрави и да смо, од старта, изградили добру атмосферу саткану на узајамном поверењу.
Ћеркица Софија има седам месеци и стално је у очевим рукама.
– После тренинга јурим кући и радујем се сваком тренутку са породицом, а Софија ми је благо. Сад ми је много лакше и испуњен сам срећом и немерљиво ми значи кад сам са ћеркицом и супругом.
Више клубова га је контактирало и док су други зивкали, челници Нафгагаса били су бржи и конкретнији.     – Нисам се двоумио, иако сам код одласка из Младост ГАТ имао више понуда. Ни чињеница да су Елемирици дебитанти и да су први пут трећелигаши, није ме спутала у намери да дођем. Елемир је десетак километара од Зрењанина, познајем све фудбалере, са већином сам играо раније и лако сам се адаптирао.
– Не ројим голове и не мислим о листи стрелаца, а у свим клубовима погађао сам мрежу. Екипа је најважнија и голови долазе из тимске игре. Важни су резултати, а ако головима допринесем да буду добри, онда је то дело и саиграча. Појединац може да донесе превагу, али не може сам да победи противника. Играм у шпицу, али не занемарујем одбрамбене обавезе и поред реализације, често сам и асистент.
У Оџацима је један од тренера са трибина прокоментарисао да Савановић и Миливојев, обојица расни стрелци, могу да играју и завезаних очију.
– Знамо се добро, били смо у нападу Радничког, сад смо опет заједно и одлично се разумемо. Велики је зналац и нагомилан је искуством, не само са српсколигашких терена.
Кад се повела реч о пласману Елемираца, Савановић је био ја-
Рано је причати на ту тему, има још до почетка трке, али верујем да ћемо спремни ући у борбу и бити конкурентни осталима. То што клуб дебитује у српсколигашком каравану, није хендикеп. Имамо искуство, енергију и квалитет да се надигравамо. У досадашим проверама лако смо улазили у шансе, имамо брз проток лопте, добру пас игру и ако се коцкице сложе како треба, биће добро – јасан је Милош Савановић, велико појачање Нафтагаса.

Фото: Савановић у дресу Младости ГАТ

Б. Цвијетић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 26. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!