„ГОЛУБИЦЕ“ НЕМИЛОСРДНЕ ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ Б, СПАРТАК ДОО ПОРАЖЕН У НИШУ

Спартак је био немилосрдан према гошћама из Београда и у 2. колу Суперлиге укњижио и више него убедљив тријумф. Суботичанке су Звезду Б испратиле са 14 голова у мрежи са севера Бачке.

Веома расположене за игру и голове „голубице“ су од старта наметнуле своју игру и већ после 45 минута имале предност од 7:0, да би у наставку још толико пута савладале Петровићеву за коначних 14:0 и нова три бода.

Већ после шест минута игре на семафору је стајао резултат 3:0. Алице Kуси је отворила серију, Живана Ступар је удвостручила предност Спартака, а Тијана Филиповић повисила на 3:0. Само један тим се питао на терену, домаћин, а од 24. минута је настављена голеада и до паузе је тим Бориса Арсића стекао вођство од 7:0 уз поготке Живане Ступар, Филиповићеве и Стаиер.

У наставку меча Спартак је и даље био тај који је диктирао ритам на терену и тресао мрежу. Анастасиј Ћирић је повисила вођство на 8:0 у 50. минуту. Убрзо се Стаиер уписала по други пут у листу стрелаца, а потом и Тијана Филиповиж која је четврти пут сместила лопту у мрежу Звезде за предност од 10:0. До краја Суботичанке су постигле још четири гола, а прецизне су биле Ћирићева, Стаиер и Kуси.

Спартак – Звезда Б 14:0 (7:0)
Kуси 3′, 81′, 88′, Ступар 4′, Филиповић 6′, 29′, 45′,56′, Миловановић 24 (аг), Стаиер 45′, 52′, 77′, Ћирић 50′, 79′

Спартак: Шкандро, Вучковић, Словић, Стаиер, Фрајтовић (Шарић), Филиповић (Бака), Kуси, Илић, Цветковић, Ступар (Шевер), Ћирић.

Звезда Б: Петровић, Илић (Kатанић), Стојаковић, Марковић, Николић (Завишић), Миловановић, Мирковић (Шебек), Поповић (Луковић), Гајевић (Стефановић), Пауновић, Стојановић.

Спартак ДОО поражен од Машинца у Нишу

Спартак ДОО је и у другом колу остао без бодова. Суботичанке су у Нишу поражене од Машинца са 2:0. После првог длеа где је игра била изједначена мреже су мировале, али је наставак припао домаћину који је головима Kристине крстић и Милијане Павловић славио.

Младе „голубице“ на неугодном гостовању поражене су од искусне екипе Нишлијки. У првом делу виђено је неколико шанси на обе стране, али је завршница изостала.

Други део меча донео је мало већу иницијативу Машинца, а Милијана Павловић је искористила најбољу прилику и свој тим довела у вођство. Тачку на победу од 2:0 ставила је Kрситина Kрстић поготком у финишу утакмице.

Машинац – Спартак ДОО 2:0 (0:0)
Павловић 55′, K. Kрстић 88′

Машинац: Станквић, Николић (Чогурић), Тодосијевић, С. Kрстић (Митић), Миленковић (Брајовић), Kрстић, Ристова (Филиповић), Васиљкоовић, Стевановић, Павловић (Јанковић), Ђорђевић.

Спартак ДОО: Праштало, Радосављевић, Патаки, Гаковић, Гајић (Миљковић), Увалин, Петровић (Нинковић), Рајић, Ђокић, Лешков (Ивандекић), Арсенин.

Следи репрезентативна пауза, а првенство се наставља 19. септембра када се играју утакмице трећег кола.

Фото: Микико Ишикава

Извор: https://www.subotica.com/

ОБЈАВЉЕНО: 29. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!